Sala de premsa

Presentació dels actes de la commemoració de l'Any Taüll

query_builder   15 novembre 2023 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació dels actes de la commemoració de l'Any Taüll

El pròxim dimecres 15 de novembre, a les 12 hores, es presenten a la Vall de Boí els actes i els principals projectes de la commemoració dels 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent de Taüll i de Santa Maria de Taüll.

Els dies 10 i 11 de desembre de 1123 van ser consagrades per Ramon Guillem, bisbe de Roda-Barbastre, les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll. Una consagració que enquadra cronològicament un dels episodis pictòrics més transcendents de la creació romànica europea, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la Unesco l’any 2000, juntament amb la resta d'esglésies romàniques de la Vall de Boí.

La presentació anirà a càrrec de la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, i del comissari de l’Any Taüll, l’historiador Eduard Riu.

Després de la presentació es traslladarà als assistents a Taüll per visitar les tasques de conservació preventiva i restauració de l’església de Sant Climent que estarà realitzant l’equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. També es visitarà l’església de Santa Maria on s’explicarà una de les principals actuacions que es duran a terme en el marc de la commemoració. La jornada finalitzarà amb un dinar de treball.

S’habilitarà servei d’autobús amb sortida des de Barcelona per aquells mitjans que vulguin cobrir la jornada (sortida a les 8 h i tornada a les 16 h). Cal confirmar reserva de plaça al següent correu electrònic: comunicacioagenciapatrimoni@gencat.cat.12:00|Presentació dels actes de la commemoració de l'Any Taüll . Ajuntament de la Vall de Boí ( pg. Sant Feliu, 43)|La Vall de Boí (Alta Ribagorça)

La directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, acompanyada de l'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, i del comissari de l'Any Taüll, l'historiador Eduard Riu, presentaran els actes de la commemoració de l'Any Taüll.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia