1. El taller se celebrarà demà 29 de novembre al Teatret del Serrallo de Tarragona. A les 17:15 hores el delegat atendrà els mitjans de comunicació i tot seguit, a les 17:30 hores, es podran enregistrar imatges
  2. Els participants podran aportar idees, suggeriments i experiències per definir les necessitats i prioritats que caldrà tenir en compte en el disseny del pla

El delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, acompanyat del director dels serveis territorials de Territori, Xavi Villacampa Villacampa, encapçalarà demà, dimecres 29 de novembre, un dels tallers que se celebren amb motiu del procés participatiu que permetrà redactar el Pla director de mobilitat del Camp de Tarragona. Aquest document definirà les accions per a planificar la mobilitat de les persones i de les mercaderies en aquest territori entre els anys 2025 i 2030.

Aquesta setmana se celebren fins a cinc sessions de participació, que tenen lloc avui, demà i divendres al Teatret del Serrallo. Hi assistiran unes 300 persones entre tècnics de l’administració pública, experts en l’àmbit universitari, membres del teixit associatiu, empreses, entitats vinculades a la mobilitat o col·legis professionals.

Demà, 29 de novembre, a les 17:15 hores, el delegat del Govern atendrà els mitjans de comunicació i tot seguit, a les 17:30 hores, es podran enregistrar imatges de la jornada.

Les sessions debaten i reflexionen sobre 15 eixos temàtics diferents, com ara la intermodalitat, la seguretat viària, el vehicle privat, la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VPM), el transport públic, la mobilitat turística, la mobilitat col·laborativa o l’anar a peu. Complementàriament, el Departament de Territori ha obert el portal participa.gencat.cat, des d’on tota la ciutadania pot incorporar les seves propostes.

Durant el 2024, i arran dels resultats del procés participatiu, els treballs consistiran en la diagnosi de cada eix, l’establiment dels objectius i dels indicadors, la formulació de propostes i l’anàlisi dels costos socials i ambientals de la mobilitat. Es preveu que el Pla estigui aprovat el desembre de 2025.


17:15|Tallers del procés participatiu del Pla Director de Mobilitat del Camp de Tarragona. Teatret del Serrallo|Tarragona (Tarragonès)

El delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, acompanyat del director dels serveis territorials de Territori, Xavi Villacampa Villacampa, encapçalarà un dels tallers que se celebren amb motiu del procés participatiu que permetrà redactar el Pla director de mobilitat del Camp de Tarragona. Aquest document definirà les accions per a planificar la mobilitat de les persones i de les mercaderies en aquest territori entre els anys 2025 i 2030. Nota: A les 17:15 hores, el delegat del Govern atendrà els mitjans de comunicació i tot seguit, a les 17:30 hores, es podran enregistrar imatges de la jornada.