Hi haurà una taula rodona entre les directores i directors del centre sobre els canvis i avenços d’aquests 40 anys, i records i vivències en boca dels professionals

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, clourà l’acte de commemoració dels 40 anys del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, conegut popularment com a presó de Wad Ras. L’esdeveniment serà a la sala d’actes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad Ras) el dijous, 14 de desembre, a les 10.00 h.

L’acte recollirà els testimonis de l’actual directora del centre, Soledad Prieto, l’exdirectora Paula Montero, i els exdirectors Antonio Olaya i José Maria Montero, que actualment és director general d’Afers Penitenciaris; en una taula rodona sobre els canvis i avenços d’aquests 40 anys. També hi haurà la participació activa de diferents professionals del centre (personal sanitari, de vigilància, restauració i tècnics artístics) en un torn de preguntes al públic sobre vivències i records.

Els mitjans que vulguin cobrir l’acte hauran de ser puntualment a les 9.30 h al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona. Els periodistes i els mitjans gràfics no podran sortir del recinte fins que no s’acabi l’acte (aproximadament, a les 11.00 h).

Els mitjans interessats a assistir a la visita s’hauran d’acreditar a través del correu premsa.justicia@gencat.catabans de dimecres, a les 12.00 h, especificant-hi nom, cognoms, DNI, el mitjà de comunicació i el material necessari que han d’entrar per cobrir la informació. Us recordem que no està permesa l’entrada de telèfons mòbils.



ACTE:

Acte de commemoració dels 40 anys de Wad Ras


DIA:


Dijous 14 de desembre de 2023


HORA i LlOC:


9.30 h Els mitjans de comunicació han de ser a la porta principal del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona.

Doctor Trueta, 76 – 98


10.45 h aprox. Sortida del recinte.







10:00|La consellera Ubasart clou l'acte del 40è aniversari del Centre Penitenciari de Dones. C. del Dr. Trueta, 84|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, clourà l'acte del 40è aniversari del Centre Penitenciari de Dones (Wad-Ras). També assistiran a l'acte de commemoració el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó; el director del CIRE, David Font; així com diversos directors i directores del centre dels últims anys.