La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, es reunirà aquest dimecres i dijous a Madrid amb els ministres de Transports i Mobilitat Sostenible, Oscar Puente Santiago, i d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez Garcia.

La reunió amb Puente es produeix com a continuació de la trobada que va mantenir el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, en què van pactar que a partir del gener es desenvoluparia l'acord i el calendari per avançar en el traspàs de Rodalies, un dels pactes de la investidura. Per tant, avançar en aquest acord serà un dels motius centrals de la reunió, així com avançar també en la definició de les encomanes de gestió pendents i, tal i com Capella ja va reclamar per carta, tancar la data per posar en marxa la comissió que ha de debatre sobre la modernització de l’aeroport del Prat. Per qüestions de competències ha de ser l’Estat qui fixi aquesta data.

Aquesta trobada serà dimecres, 10 de gener, a les 17.30 h a la seu del ministeri (Paseo de la Castellana, 67, de Madrid). Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l’inici. Un cop acabi, Capella atendrà els mitjans de comunicació a la seu de la Delegació del Govern a Madrid-Centre Cultural Llibreria Blanquerna (carrer Alcalà, 44, de Madrid), a partir de les 20.15 h aproximadament.

La reunió amb Rodríguez serà dijous, 11 de gener, a les 11 h a la seu del ministeri (Paseo de la Castellana, 67, de Madrid). En aquesta trobada consellera reiterarà, com ja ho va fer en la seva missiva a la nova ministra el dia que va prendre possessió del càrrec, la petició que el ministeri publiqui de manera immediata la declaració d’àrees tenses aprovada pel Govern el mes d’agost passat, així com l’aplicació de l’Índex de referència de preus del lloguer català. Les imatges d’aquesta reunió les servirà el propi ministeri (tant fotos com vídeos). Un cop acabi, Capella atendrà els mitjans de comunicació a la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid-Centre Cultural Llibreria Blanquerna (carrer Alcalà, 44, de Madrid), a partir de les 13.15 h aproximadament.


17:30|La consellera Capella es reuneix a Madrid amb el ministre de Transports. Paseo de la Castellana, 67|Madrid ()

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, es reunirà a Madrid amb el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Oscar Puente Santiago. En la trobada amb Puente els mitjans gràfics podran prendre imatges a l'inici de la reunió. Un cop acabi, Capella atendrà els mitjans de comunicació a la seu de la Delegació del Govern a Madrid-Centre Cultural Llibreria Blanquerna a partir de les 20.15 h aproximadament.