1. Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional de l'acte, que serà retransmès pel canal 324 i per govern.cat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà dilluns, 22 de gener de 2024, a les 18h, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, que en aquesta edició emularà un serial radiofònic, per commemorar que aquest 2024 es compleixen 100 anys de l’inici de les emissions regulars de Ràdio Barcelona.

L’acte, que es farà a l'Aliança del Poblenou, començarà amb el parlament de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà i, tot seguit, els espectadors assistiran a l’emissió d’un serial radiofònic, com els que eren habituals en els anys 50 i 60. El programa farà un repàs per alguns moments de la història de la ràdio a Catalunya de la mà de Rosa Badia, Ernest Codina i Ona Jou, Núria Simón i Joana Cabratosa de Can Putades.

El programa radiofònic comptarà amb les intervencions dels diferents guardonats, que en aquesta edició han estat: Marc Giró Costa, com a Premi Nacional de Comunicació; per haver revolucionat el panorama radiofònic i televisiu amb la seva manera de fer desacomplexada i trencadora; Txell Feixas Torras, per la seva trajectòria professional destaca especialment per la cobertura de conflictes i per visibilitzar el paper de les dones en les zones on ha treballat, com a Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa; 3CAT; per tota la campanya de llançament de la nova plataforma en línia de continguts a demanda en català, innovadora, original i inclusiva que ha buscat fer arribar el missatge a tot el públic de Catalunya; i a l’Editorial Grup Gavarres el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat, per ser un exemple de periodisme de qualitat i proximitat i per la seva tasca de recuperació de la memòria històrica.

L’acte es tancarà amb el parlament del president Aragonès i l’entrega dels premis als guardonats.

Cobertura informativa: TV3 donarà el senyal institucional de l’acte que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola des de 10 minuts abans de l’inici de l’acte (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius al telèfon 93 499 96 00).

Acreditacions: Els mitjans que vulguin cobrir l'acte caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

L’acte serà retransmès en directe pel canal 324, així com pel web govern.cat i les xarxes socials del Govern.

18:00|Lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació. L'Aliança del Poblenou (Rambla del Poblenou, 42)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació on també intervindrà la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà.

A l'acte assistiran Natàlia Mas, consellera d'Economia i Hisenda; Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes; Ester Capella, consellera de Territori; i Carles Campuzano, conseller de Drets Socials.

Nota: TV3 donarà el senyal institucional de l'acte que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola des de 10 minuts abans de l'inici de l'acte. Els mitjans que vulguin cobrir l'acte caldrà enviar un correu electrònic a l'adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s'hi desenvolupa.