1. El fòrum, organitzat en col·laboració amb la Unió per la Mediterrània i el Consell Mundial de l’Aigua, comptarà amb la presència de ministres i ambaixadors de diferents països mediterranis
  2. La consellera té previstes reunions per sumar aliances al projecte d’una macroregió mediterrània, per coordinar l’acció dels governs mediterranis contra l’emergència climàtica
  3. Serret també presentarà formalment la nova delegada del Govern al Nord d’Àfrica, Habiba El Mouali Benomar, nomenada el passat 23 de gener
  4. La consellera atendrà els mitjans de comunicació a les 11 h a l'Hotel Laico de Tunis

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, intervindrà dilluns 5 de febrer de 2024 a les 14:00 h en el 5è Fòrum Mediterrani de l’Aigua per explicar l’estratègia del Govern per fer front a la sequera que pateix actualment Catalunya i per seguir sumant aliances al projecte d’una macroregió mediterrània, que pretén coordinar l’acció de governs i ciutats mediterrànies per fer front als efectes de l’emergència climàtica.

El fòrum, que tindrà lloc a l’Hotel Laico de Tunis (Tunísia), ha estat organitzat en col·laboració amb la secretaria de la Unió per la Mediterrània, l’Institut Mediterrani de l’Aigua i el Consell Mundial de l’Aigua, entre altres, i comptarà amb la participació dels ministres tunisians d’Agricultura, Medi Ambient i Afers Exteriors, del ministre de recursos hídrics d’Egipte i de representants d’altres països com l’ambaixadora de França a Tunísia, Anne Gueguen.

La consellera aprofitarà la cita per mantenir diverses reunions per seguir impulsant el projecte de la macroregió mediterrània. Entre d’altres, Serret es reunirà amb l’ambaixador francès per la Mediterrània, Karim Amellal, amb qui ja s’ha trobat en anteriors ocasions a París i a Marsella.

Cooperació mediterrània

El Fòrum Mediterrani de l’Aigua és una plataforma per intercanviar i consolidar coneixements i experiències en el sector de l’aigua a la Mediterrània, aportant solucions i respostes innovadores a la situació de sequera que afecta la regió mediterrània des de fa anys. Una iniciativa que encaixa amb el compromís del Govern d’impulsar la cooperació euromediterrània que permeti proporcionar una resposta a reptes globals, com la sequera.

La consellera Serret ja va ser a Tunísia el juny de l’any passat per buscar aliances a la riba sud de la Mediterrània per al projecte de la macroregió, una aposta política que lidera el Govern de Catalunya i que, juntament amb altres governs mediterranis, ha de permetre avançar encara més en la lluita per fer front al canvi climàtic a la Mediterrània.

Presentació de la nova delegada al Nord d’Àfrica

La consellera Serret aprofitarà el viatge a Tunísia per presentar formalment la nova delegada del Govern al Nord d’Àfrica, Habiba El Mouali Benomar. El Govern de Catalunya la va nomenar el passat 23 de gener per un mandat de quatre anys, després d’haver superat un concurs convocat pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea.

Amb seu a Tunis, la Delegació al Nord d’Àfrica té un paper fonamental en l’estratègia mediterrània del Govern. Per això, el passat mes de juny es va aprovar ampliar-ne l’àmbit d’actuació i actualment la delegació cobreix tota la riba sud del Mediterrani: Tunísia, el Marroc, Algèria, Líbia i Egipte.

Atenció als mitjans

La consellera Serret atendrà els mitjans de comunicació abans de la seva participació en el fòrum, a les 11 h, al mateix Hotel Laico de Tunis.

La consellera Serret és de viatge a Tunísia

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, és de viatge a Tunísia per participar en el 5è Fòrum Mediterrani de l'Aigua i presentar formalment la nova delegada del Govern al Nord d'Àfrica, Habiba El Mouali Benomar.

  • 11:00|Atenció als mitjans de comunicació. Hotel Laico|Tunis (Tunísia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, atendrà els mitjans de comunicació abans de la seva participació en el 5è Fòrum Mediterrani de l'Aigua.

  • 14:00|5è Fòrum Mediterrani de l'Aigua. Hotel Laico|Tunis (Tunísia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, intervindrà en el 5è Fòrum Mediterrani de l'Aigua.