La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, inaugurarà aquest dijous, 8 de febrer, l’exposició “Les presons de la repressió franquista a Tarragona”, instal·lada a l’antic centre penitenciari de la ciutat. La inauguració tindrà lloc a les 10 h del matí.

Es tracta d’una mostra que, impulsada per la Direcció General de Memòria Democràtica, busca homenatjar totes les persones que van patir la repressió franquista (especialment aquelles que van ser jutjades sense garanties processals, tancades en presons i executades), així com donar a conèixer l’origen de l’antiga presó, l’ús que va tenir durant la dictadura i les dures condicions de vida dels presos.

A més de la consellera, a l’acte inaugural també hi participaran l’alcalde Ruben Viñuales i familiars d’alguns dels interns detinguts sota el règim.

Els mitjans interessats a enregistrar imatges o vídeos de recurs de l’exposició han de presentar-se a les 09.15 h a l’entrada de l’edifici.

Notaper cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, i el mitjà pel qual treballeu.


ACTE:

La consellera Ubasart inaugura l’exposició “Les presons de la repressió franquista a Tarragona”, instal·lada a l’antic centre penitenciari de la ciutat

DIA:

8 de febrer

HORA:

09.15 h. Els mitjans prenen imatges de recurs de l’exposició

10.00 h. Inici de l’acte inaugural

LLOC:

Seu dels Serveis Territorials del Departament de Justícia, Drets i Memòria a Tarragona, a l'edifici de l'antic centre penitenciari

Avinguda de l'Argentina, 2, Tarragona.

10:00|La consellera Ubasart inaugura l'exposició 'Les presons de la repressió franquista a Tarragona'. Edifici antic CP Obert ( av. de la República Argentina, 2)|Tarragona (Tarragonès)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, inaugurarà l'exposició Les presons de la repressió franquista a Tarragona. L'acompanyarà el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo; el director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses Aguado, i el director general d'Afers Penitenciaris, José María Montero Gómez.