Sala de premsa

Fins al 19.05.2024, a la sala 3, nova proposta a Palau Robert

Inauguració de l'exposició Núria Feliu al Palau (Robert)

query_builder   13 febrer 2024 18:00

settings_input_antenna Convocatòria

Inauguració de l'exposició Núria Feliu al Palau (Robert)

Inauguració: 13 de febrer, al Palau Robert

Atenció als mitjans i visita prèvia a les 18h: Benvinguda a càrrec de la Directora general de Difusió, Eva Pomares; paraules d’Albert Feliu, germà de Núria Feliu; paraules de l’Honorable Consellera de Cultura, Natàlia Garriga; a continuació, Òscar Dalmau prendrà la paraula i farà la visita a l’exposició amb els periodistes.

Acte d’inauguració de l’exposició a les 19h: Salutació del Secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller; intervenció del comissari de l’exposició, Òscar Dalmau; cloenda de l’HC, Natàlia GarrigaNúria Feliu al Palau (Robert) és una proposta de Palau Robert i el Departament de Cultura. Comissariada per Òscar Dalmau i amb un guió de Julià Guillamón, compta també amb Fermí Puig (Documentació), el despatx Llamazares Pomés Arquitectura (Museografia) i el disseny gràfic de l’agència Duró.

Núria Feliu (1941-2022) és una artista singular en la música catalana. Al marge dels cantautors, esdevé la intèrpret que faltava. No escriu música ni lletres, però s’associa amb poetes i compositors que fan textos i melodies expressament per a ella. En una època de forta influència de la cançó francesa, aposta pel repertori nord-americà: jazz, musicals i cançons de pel·lícules.

Toca tots els gèneres populars —del cuplet al bolero—, recorrent el país amunt i avall amb la seva orquestra. És rebel i emprenedora: fitxa per a una discogràfica de Madrid amb la condició de continuar enregistrant en català i acaba creant la seva pròpia productora per poder editar els discos que vol. El seu nom s’associa a la reivindicació de la música viva, a la defensa de la llengua catalana, als moviments socials de barri i a la lluita antifranquista.

Durant molts anys «fer un Palau» va ser una fita en la carrera dels músics. El Palau de la Música Catalana era un lloc de comunió amb el públic, amb la cultura i el país. Per això hem titulat «Núria Feliu al Palau (Robert)» aquesta exposició que vol homenatjar la seva trajectòria i descobrir-la a les noves generacions.

Els mitjans que vulguin assistir a la visita prèvia i a l’acte d’inauguració han d’acreditar-se a comunicacio.palaurobert@gencat.cat

1  

Imatges

Núria Feliu

Núria Feliu 109023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia