1. El document es basa en una enquesta a 15 regions membres sobre la implementació dels plans nacionals.
  2. La iniciativa confirma la necessitat que tots els nivells polítics de govern participin en la implementació del RRF i de les polítiques i instruments de la UE post 2027

La iniciativa Regions for EU Recovery, liderada per Catalunya i formada per més de 30 regions de 9 estats membres de la UE, presenta a Brussel·les el seu segon "benchmark sudy" sobre la implementació dels plans nacionals de Recuperació i Resiliència i la seva afectació a la política de cohesió després del 2027.

El document confirma la necessitat que tots els nivells polítics de govern participin en la implementació del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i de les polítiques i instruments de la UE post 2027.

Aquest serà presentat el dia 13 de febrer, a les 14:00, a la Helsinki EU Office (Rue Guimard/Guimardstraat, 7 - Brussel·les), pel director general de Fons Europeus i Ajuts d'Estat del Govern de la Generalitat, Aleix Cubells.

Serà en el marc d'un acte, sota el títol 'Recovery and Resilience Facility Mid-Term Evaluation: Contributions of the Regions for EU Recovery Initiative', en el qual també participaran representants de xarxes, regions i institucions europees.

Es pot consultar el programa complet aquí.

Per tal de seguir l'esdeveniment, caldrà registrar-se a través d'una comunicació a comms.eu@gencat.cat, aportant el nom, cognoms, document d'identitat i mitjà de comunicació.