La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, presidirà aquest dimecres al Palau de la Generalitat l'acte de commemoració dels 40 anys de l'assumpció de competències en execució penal a Catalunya. L'acte tindrà lloc a les 18 h.

La commemoració consistirà amb una taula rodona que, anomenada "Reptes i fites de 40 anys d'execució penal a Catalunya", comptarà amb la participació de cinc perfils clau pel recorregut històric d'aquests 40 anys. Entre els conferenciants hi haurà el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó; secretari de Serveis Penitenciaris Rehabilitació i Justícia Juvenil del 2003-2011, Albert Batlle; la directora en diversos centres penitenciaris i directora general de Serveis Penitenciaris 2000-2002, Mercedes Sánchez; l'educador i director general de presons de la Generalitat de Catalunya del 1990-1999, Ignasi Garcia Clavel; i director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (1995-2001), secretari sectorial d'Execució Penal (2001-2002), secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil (2002-2003) i director general de Règim Penitenciari i Recursos (2011-2013), Ramón Parés.

Durant l'acte també hi haurà una ponència a càrrec de la Cristina Vasilescu, doctora en criminologia per la Universitat de Girona sobre "El model penitenciari català: passat, present i futur".

Nota: per cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, el mitjà pel qual treballeu i el DNI.


ACTE:

Ubasart presideix l’acte de commemoració dels 40 anys de la transferència de les competències en matèria d’execució penal a Catalunya

DIA:

Dimecres, 14 de febrer de 2024

HORA:

17:30 h: Accés mitjans

18:00 h: Inici de l’acte

LLOC:

Auditori del Palau de la Generalitat

Carrer Sant Sever, 12



18:00|La consellera Ubasart presideix l'acte de commemoració dels 40 anys de la transferència de les competències en matèria d'execució penal a Catalunya. C. Sant Sever, 12|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, presidirà l'acte de commemoració dels 40 anys de l'assumpció de competències en execució penal a Catalunya. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, assistirà a l'acte.