1. Aprovat pel Govern aquest dimarts, representarà una inversió de 1.347 milions d’euros fins al 2027

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, encapçalarà demà, dijous 22 de febrer, la signatura del contracte programa amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Per part de la CCMA subscriurà l’acord la seva presidenta, Rosa Romà i Monfà.

Prèviament, a les 9.30 hores, el president i la vicepresidenta mantindran una trobada amb la presidenta de la CCMA. La trobada serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l’inici. A continuació, cap a les 10 hores, tindrà lloc la signatura, durant la qual intervindran la vicepresidenta Vilagrà; la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el president Aragonès.

El Govern va aprovar aquest dimarts el contracte programa, amb una inversió de 1.347 milions d’euros fins al 2027, després de 14 anys sense aquest document programàtic. Concretament, el Departament de la Presidència aportarà enguany 330 milions d’euros, una xifra que suposa un increment de 55 milions respecte el pressupost de l’any anterior. La dotació econòmica del 2025 serà de 335 milions, i la del 2026 i el 2027, de 340 milions cada any.

Amb aquest acord, necessari per enfortir els mitjans públics i impulsar la llengua catalana, es consolida l’aposta del Govern per la Corporació Catalana de Mitjans, es dona compliment a la llei i respon a un mandat parlamentari. També impulsarà la transformació digital que ja s’ha iniciat amb la plataforma de continguts en català 3Cat.


Nota: Per cobrir aquest acte caldrà disposar del carnet de premsa del Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas contrari, cal acreditar-se prèviament davant aquest Gabinet de premsa, enviant un correu a premsa.president@gencat.catindicant nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.



09:30| Signatura del contracte programa amb la CCMA. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever) |Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, encapçalarà la signatura del contracte programa amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Per part de la CCMA subscriurà l'acord la seva presidenta, Rosa Romà i Monfà. A les 9.30 hores, el president i la vicepresidenta mantindran una trobada amb la presidenta de la CCMA. La trobada serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l'inici. A continuació, cap a les 10 hores, tindrà lloc la signatura, durant la qual intervindran la vicepresidenta Vilagrà, la presidenta de la CCMA, i el president Aragonès. El secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller, i la directora general de Difusió, Eva Pomares, hi assistiran.