El pròxim dilluns, 26 de febrer, a les 10.30 hores, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada de la directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán, visitarà les obres de restauració que s’estan duent a terme al claustre del Reial Monestir de Santes Creus en el marc del programa Temps de Gòtic.

Durant la visita, l’arquitecte en cap, Xavier Fabré, i el restaurador en cap, Javier Chillida, explicaran com avança la primera fase de rehabilitació i restauració arquitectònica i la segona fase de restauració dels sarcòfags medievals, que es podrà veure in situ.

Després de la visita d’obres es traslladarà als assistents a les dependències del Portal de l’Assumpta del conjunt monumental, on es presentarà l’excepcional troballa de les restes funeràries d’època medieval, realitzada en el decurs del desmuntatge dels sarcòfags de la galeria nord del claustre. L’explicació de la troballa i dels resultats de les primeres anàlisis fetes anirà a càrrec de Carme Bergés, cap de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de l’equip científic format per l’arqueòleg Josep Maria Vila, l’antropòloga Tona Majó i el restaurador Javier Chillida.

S’habilitarà servei d’autobús amb sortida des de Barcelona per aquells mitjans que ho vulguin cobrir (sortida a les 8.30 h i tornada a les 13.30 h). Cal confirmar reserva de plaça al següent correu electrònic: comunicacioagenciapatrimoni@gencat.cat.

10:30|La consellera Garriga visita les obres de restauració del claustre del Reial Monestir de Santes Creus. Reial Monestir de Santes Creus (pl. de Jaume el Just, s/n)|Aiguamúrcia (Alt Camp)

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, visitarà les obres de restauració que s'estan duent a terme al claustre del Reial Monestir de Santes Creus en el marc del programa Temps de Gòtic. El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, acompanyarà la consellera.