1. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, participarà en l’acte de presentació de la iniciativa demà dimecres, 28 de febrer, a les 17h, a l’estand Catalonia de la Generalitat de Catalunya al 4YFN


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, donarà el tret de sortida demà dimecres, 28 de febrer, a les 17:00h, a la primera edició de l’Aina Challenge, el programa d’acceleració d’ús i desenvolupament d’eines d’IA en català impulsat per la Generalitat de Catalunya i desenvolupat pel Barcelona Supercomputing Center (BSC) en el marc del projecte Aina. L’acte de presentació i llançament de la iniciativa tindrà lloc en el marc del MWC 2024 a l’estand Catalonia del Govern al 4YFN i comptarà amb la presència de la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus. Per part del BSC, intervindran en l’acte el responsable de transferència tecnològica del projecte Aina, Albert Cañigueral, i la cap de la Unitat de Tecnologies Lingüístiques, Marta Villegas.

L’acte inclourà l’exposició dels objectius de l'Aina Challenge i dels reptes als quals han de donar resposta els projectes que s’hi presentin; l’explicació dels recursos que el projecte Aina posa a l’abast de les empreses participants per implementar-los, i l’obertura de la call of interest (crida d’interès) del concurs.

Impulsat pel Govern i amb la col·laboració del BSC, Aina és un projecte d'intel·ligència artificial (IA) que té per objectiu generar corpus i models informàtics de la llengua catalana perquè les empreses que creen aplicacions basades en IA, com ara assistents de veu, cercadors d’Internet, traductors i correctors automàtics i agents conversacionals, puguin fer-ho fàcilment en català.

Nota per a la cobertura informativa de l’acte: per accedir al recinte del 4YFN i poder cobrir informativament aquest acte cal haver-se acreditat prèviament davant els organitzadors del MWC 2024.

17:00|El conseller Torrent dona el tret de sortida a l'Aina Challenge, el primer concurs de projectes d'IA en català, en el marc del MWC24 . Estand Catalonia al 4YFN (8.1B25). Fira de Barcelona Gran Via ( av. Joan Carles I, 64)|L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, donarà el tret de sortida a la primera edició de l'Aina Challenge, el programa d'acceleració d'ús i desenvolupament d'eines d'IA en català impulsat per la Generalitat de Catalunya i desenvolupat pel Barcelona Supercomputing Center (BSC) en el marc del projecte Aina.