Amb vista a les eleccions europees, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publiquen per primera vegada una enquesta sobre la percepció de la ciutadania de Catalunya sobre la UE. La presentació coincideix amb el compte enrere de 100 dies per a la celebració dels comicis.

El divendres 1 de març, quan faltaran 100 dies per a les eleccions europees del 9 de juny, el director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Muñoz, i el cap de l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, presentaran en roda de premsa els resultats de l’Enquesta sobre les eleccions europees a Catalunya.

L’estudi té la voluntat de copsar l’estat de l’opinió pública catalana vers la UE, les seves institucions i, en particular, el Parlament Europeu, així com la intenció de participar als comicis i interès en l’actualitat de la UE com també la valoració d’algunes de les mesures adoptades per l’Eurocambra durant la IX legislatura.

El treball de camp de l’enquesta ha estat realitzat per l’Institut Opinòmetre entre els dies 19 de gener i 12 de febrer amb la metodologia d’enquesta telefònica a una mostra de 1.100 persones de 18 i més anys resident a Catalunya.

L’enquesta no inclou preguntes sobre intenció de vot ni valoració de líders polítics.

La roda de premsa tindrà lloc a les 12h a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona (Pg. Gràcia, 90, 1r pis)

Nota: Per cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça epbarcelona@ep.europa.eu indicant-hi el nom i cognoms, i el mitjà pel qual treballeu.

Eurobaròmetre

Les institucions europees tenen com a instrument oficial d’opinió pública l’Eurobaròmetre, projecte iniciat l’any 1974 per la Comissió Europea. Des de l’any 2007 el Parlament Europeu també publica les seves pròpies sèries d’Eurobaròmetre, centrant-se en la imatge i el paper del Parlament Europeu, la valoració de la pertinença a la Unió Europea,la veu dels ciutadans a la UE, la satisfacció amb la democràcia i la confiança en el Parlament Europeu i en els parlaments nacionals. Aquests estudis demoscòpics permeten seguir l’evolució històrica de l’opinió pública, tant a la UE en el seu conjunt com a escala estatal. El darrer Eurobaròmetre del Parlament Europeu es va publicar el 6 de desembre, a sis mesos de les eleccions europees. El Parlament Europeu publicarà un darrer Eurobaròmetre aquesta legislatura durant la segona quinzena d’abril.

12:00|Presentació de l'enquesta sobre les eleccions europees a Catalunya . Pg. Gràcia, 90, 1r pis|Barcelona (Barcelonès)

El director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), Jordi Muñoz, i el cap de l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, presentaran en roda de premsa els resultats de l'Enquesta sobre les eleccions europees a Catalunya.