1. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea viatjarà a Estocolm del 28 al 29 de febrer i mantindrà reunions de treball amb representants de diverses institucions, com els ministeris suecs d’Exteriors i de Cultura
  2. El viatge té un triple objectiu: compartir la gestió del Govern contra la sequera, estrènyer llaços en cooperació al desenvolupament i intensificar els contactes polítics per avançar en l'assoliment de l’oficialitat del català a les institucions europees

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, serà del dimecres 28 al dijous 29 de febrer a Estocolm, Suècia, on mantindrà trobades bilaterals amb representants de diverses institucions del país nòrdic.

El viatge té un triple objectiu: compartir bones pràctiques i establir futures aliances pel que fa a la gestió de la sequera, estrènyer llaços en cooperació al desenvolupament i continuar la campanya diplomàtica a favor de l’oficialitat del català a les institucions europees.

Concretament, Serret es reunirà el dimecres amb el ministeri d’Acció Exterior i amb l’Institut de Llengua del ministeri de Cultura. També es trobarà amb el director d’Estudis, Conflictes, Pau i Seguretat del reconegut Institut Internacional de Recerca per la Pau d’Estocolm (SIPRI), Luc Van de Goor, amb qui es tractaran col·laboracions en l’àmbit de la pau.

Posteriorment, la consellera es reunirà amb el secretari general de l’Institut Internacional per la Democràcia i l'Assistència Electoral (International IDEA), Kevin Casas-Zamora.

A la tarda, Serret rebrà la comunitat catalana resident a Estocolm en una trobada organitzada a la Delegació del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics.

El dijous la titular d’Acció Exterior i Unió Europea es trobarà amb Alan AtKisson, director executiu del Global Water Partnership, una xarxa internacional que se centra en la gestió sostenible dels recursos hídrics i amb la qual es volen explorar aliances en la gestió de l’aigua donat el context actual de sequera i posteriors episodis que puguin venir.

La comitiva del viatge estarà formada per la consellera Serret i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya als Països Nòrdics i als Països Bàltics, Montserrat Riba. Enguany és el cinquè aniversari de la delegació encapçalada per Riba, que representa el Govern de la Generalitat a Finlàndia, Dinamarca, Islàndia, Noruega, Suècia, Estònia, Letònia i Lituània.

Atenció als mitjans

Durant el transcurs del viatge, Serret atendrà els mitjans de comunicació en dues ocasions. El dia 28 de febrer, a les 17.00 h, un cop acabada la trobada a la seu d’International IDEA; i el dia 29, a les 13.00 h, per explicar la trobada del dia anterior amb la comunitat catalana que viu a Estocolm. En tots dos casos, s’enviarà el material gràfic als mitjans.

La consellera Serret és de viatge institucional a Suècia

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, serà a Suècia per mantenir reunions de treball amb representants de diverses institucions, com els ministeris suecs d'Exteriors i de Cultura. L'acompanyarà la delegada del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics, Montserrat Riba i Cunill.

  • 09:30|Reunió amb el ministeri suec d'Acció Exterior. Tegelbacken 2, 111 52|Estocolm (Suècia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb el ministeri suec d'Acció Exterior.

  • 11:30|Reunió amb el ministeri suec de Cultura. .|Estocolm (Suècia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb l'Institut de Llengua del ministeri suec de Cultura.

  • 13:00|Reunió amb el director d'Estudis, Conflicte, Pau i Seguretat de SIPRI. Signalistgatan, 9|Solna (Suècia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb el director d'Estudis, Conflicte, Pau i Seguretat de l'Institut Internacional de Recerca per la Pau d'Estocolm (SIPRI), Luc van de Goor.

  • 15:30|Reunió amb el secretari general d'International IDEA. Strömsborgsbron, 1, 103 34|Estocolm (Suècia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb el secretari general de l'Institut Internacional per la Democràcia i l'Assistència Electoral (International IDEA), Kevin Casas-Zamora.

  • 19:00|Trobada amb la comunitat catalana resident a Estocolm. Delegació del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics ( Engelbrektsgatan 9-11)|Estocolm (Suècia)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, rebrà la comunitat catalana resident a Estocolm en una recepció organitzada per la Delegació del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics.