1. Totes les dones de Catalunya ja podran recollir gratuïtament a la farmàcia una copa, unes calces menstruals o dues compreses de tela i rebre assessorament especialitzat.
  2. A les 10.30 hores, la consellera Verge i el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya atendran els mitjans de comunicació per explicar els detalls de la distribució.
  3. Posteriorment, visitaran una farmàcia per conèixer de primera mà com s’està desenvolupant la jornada en el primer dia del repartiment dels productes menstruals reutilitzables.

El pròxim dilluns 4 de març la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, donarà el tret de sortida a l’acció La Meva regla, les meves regles, la distribució universal de productes menstruals reutilitzables. Ho farà acompanyada del president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas Sánchez.A través d’un codi QR que es trobarà dins l’aplicació La Meva Salut, les dones podran escollir segons la seva preferència entre una copa, unes calces menstruals o compreses de tela.

Es tracta d’una acció sense precedents que converteix Catalunya en el primer país del món que garantirà l’accés igualitari als productes menstruals reutilitzables, a l’educació sobre el propi cos, i a la salut amb perspectiva de gènere. ‘La meva regla, les meves regles’ permetrà, a més, trencar els mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, acabar amb la pobresa menstrual, generar un estalvi a les dones i famílies i tenir cura del planeta amb productes sostenibles i reutilitzables. La informació personalitzada i l’assessorament de les farmàcies és clau per afavorir l’ús d’aquests productes, especialment per les persones que els utilitzen per primera vegada, i per fomentar el coneixement de la població sobre el cicle menstrual per això s’han dut a terme formacions arreu de Catalunya dirigides als farmacèutics i farmacèutiques.

Es convoca als mitjans a les 10.30h,la consellera d’Igualtat i Feminismes i el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya atendran els mitjans de comunicació i posteriorment visitaran la farmàcia ubicada a la via Augusta, 49, Sarrià-Sant Gervasi, 08006 Barcelona. Els mitjans gràfics podran agafar imatges de recurs tant de l’atenció a mitjans, com de l’interior de la farmàcia on tindrà lloc la recollida dels productes. 

Acreditacions: Els mitjans interessats a cobrir tant la roda de premsa com els moments d’imatges posteriors s’han d’acreditar enviant un correu electrònic a comunicacio.igualtat@gencat.cat amb el seu nom, DNI i mitjà que representen. 


10:30|La consellera Verge visita una farmàcia en el primer dia de repartiment universal de productes menstruals reutilitzables. Via Augusta, 49|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, donarà el tret de sortida a l'acció La Meva regla, les meves regles, la distribució universal de productes menstruals reutilitzables. Ho farà acompanyada del president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas Sánchez, i la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo.