El 2 de març de 1974 Salvador Puig Antich va ser executat pel règim franquista al centre penitenciari la Model. En commemoració de l’efemèride, les associacions integrades al Consell de Participació del Memorial Democràtic han organitzat aquest dissabte, a les 9.30 h, un acte d’homenatge a les instal·lacions de l’antiga presó, coincidint amb el dia i l’hora de l’execució de Puig Antich.

L’acte comptarà amb la participació de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, així com del director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló, i el president del Consell de Participació de la institució, Carles Vallejo.

Així mateix, també prendran un rol protagonista diversos perfils directament relacionats amb Salvador Puig Antich, com Adoni González, referent de la lluita antifranquista que va coincidir amb Puig Antich mentre va estar detingut a la Model, i Jesús Rodríguez Barrio, representant de l’associació de presos i represaliats pel franquisme La Comuna (Madrid) i detingut per organitzar la campanya contra la pena de mort de Puig Antich.

Nota: per cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, i el mitjà pel qual treballeu.


ACTE:

El Memorial Democràtic commemora Salvador Puig Antich amb una ofrena floral a la Model de Barcelona

DIA:

2 de març

HORA


LLOC:

9.10 h Acreditació de mitjans

9.30h Inici de l’acte

Centre Cultural La Model

C. d’Entença, 155



09:30|La consellera Ubasart participa en l'entrega floral a la Model amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la mort de Salvador Puig Antich. Centre Penitenciari La Model|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, participarà en l'entrega floral a la Model amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la mort de Salvador Puig Antich. L'acompanyarà el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló.