La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella i Farré, i el delegat del Govern a Madrid, Joan Capdevila i Esteve, presidiran la inauguració, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (c/ Alcalá, 44 –Madrid-), de l’exposició ‘Tenerse en pie’, de Salvador Juanpere. L’acte, que tindrà lloc dijous 7 de març a les 9.30 h, comptarà amb la presència del director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras i Ragué, la comissària de l'exposició, Natàlia Chocarro i l'artista Salvador Juanpere.

Aquesta mostra, comissariada per Natàlia Chocarro, assessora d’art de presidència de la Fundació Vila Casas, és fruit de la col·laboració amb la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid per tal d’aprofundir en el coneixement de creadores i creadors contemporanis.

‘Tenerse en pie’ es un projecte de nova creació que reflexiona al voltant dels processos i mètodes de construcció de l’obra escultòrica. Salvador Juanpere (Vilaplana, 1953) és un artista consolidat que aplega més de quatre dècades de reflexió sostinguda sobre l’ofici escultòric. La peça que dona nom a la mostra és una escultura de gran format que reprodueix a escala real el suport on es sustenta el David de Michelangelo, evocant l’escultura, tan sols, amb les empremtes dels enormes peus. Juanpere convida a reflexionar sobre què és art transformant elements normalment invisibilitzats, en aquest cas el suport. ‘Tenerse en pie’ es completa amb una sèrie de dibuixos que il·lustren el procés de treball de l’escultura.

Amb motiu de la inauguració i coincidint amb la fira ARCOmadrid, tindrà lloc un esmorzar adreçat als galeristes que es desplacen a Madrid, artistes,col·leccionistes i periodistes.


09:30|La consellera Capella inaugura una exposició de la Fundació Vila Casas al CCLBlanquerna. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna ( c. Alcalá, 44)|Madrid ()

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella i Farré, i el delegat del Govern a Madrid, Joan Capdevila i Esteve, presidiran la inauguració de l'exposició Tenerse en pie, de Salvador Juanpere. L'acte comptarà amb la presència del director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras i Ragué, la comissària de l'exposició, Natàlia Chocarro i l'artista Salvador Juanpere.