La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Igualtat i Feminismes, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona, commemoren el Dia Internacional de les Dones.

L’acte es durà a terme demà, divendres 8 de març, a les 12.00 h, a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona; i comptarà amb la participació de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral Olivé; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig Ferrer; i la regidora d’Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly Balde.

La lectura de la declaració institucional del 8M anirà a càrrec de l’Associació Bressols.

També es durà a terme la taula rodona "Experiències i avenços assolits en els drets sexuals i reproductius" en la qual participaran: Marta Hernández Sánchez, llevadora del Centre Jove de Salut Girona; Rosa Núria Aleixandre Cerarols, presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona; Deborah Aguilera Gironès, llevadora de la unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR); i Clara Selva Olid, psicòloga. Autora de la recerca “El tabú de la menopausa: una discriminació invisibilitzada”. Beca d’estudis feministes Nativitat Yarza de la Fundació Josep Irla.

L’acte també comptarà amb l’actuació de dansa de la Companyia Impàs.

12:00|Acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Auditori Josep Irla ( pl. Pompeu Fabra, 1)|Girona (Gironès)

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral Olivé; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig Ferrer; i la regidora d'Igualtat i Justícia Social de l'Ajuntament de Girona, Amy Sabaly Balde, participaran en l'acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones que organitzen la Generalitat de Catalunya, a través del departament d'Igualtat i Feminismes, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona. La secretària d'Igualtats, Mireia Mata i Solsona; la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta Solà, i la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, també hi participaran.