El Departament de Justícia, Drets i Memòria, per mitjà de la Direcció General de Memòria Democràtica, dignificarà dissabte, 9 de març, a les 11.20 h del matí, les dues fosses de la repressió franquista de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà.

L’acte de dignificació, que tindrà lloc a la fossa de la Plana de Mont-ros, comptarà amb l’assistència de familiars d’un dels soldats inhumats, els quals rebran de la mà del director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses, la memòria interdisciplinària de les actuacions arqueològiques.

Posteriorment, a les 12 del migdia, se celebrarà a l’Ajuntament del municipi la ponència “Dues fosses de repressió franquista a la Torre de Capdella: resultats de la recerca”, a càrrec de l’historiador Josep Calvet, cap de l’Àrea de Continguts, Educació i Projectes del Memorial Democràtic, i d’Anna Camats, directora de les excavacions arqueològiques.

Nota: per cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, i el mitjà pel qual treballeu.


ACTE:

Justícia, Drets i Memòria dignifica les fosses de la repressió franquista de la Torre de Capdella

DIA:

9 de març

HORA I LLOC:

11.20 h: acte de dignificació, a la fossa la Plana de Mont-ros. 42°23'09.4"N 0°57'40.1"E

12h: ponència a l’Ajuntament de la Torre de Capdella, plaça de l'Ajuntament, 1, 25515 la Torre de Cabdella, Pallars Jussà