1. A les 8.30 h els consellers atendran els mitjans de comunicació a la plaça de l'Univers abans de la visita inaugural

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, inauguraran demà dimecres, 13 de març, a les 8.30 hores la 33a edició del Saló de l’Ensenyament, que se celebrarà fins al diumenge 17 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Abans d’iniciar el recorregut pel Saló, els consellers atendran els mitjans de comunicació a la plaça de l’Univers.

En aquesta edició, el Departament d’Educació amplia fins a 16 els punts d’atenció individualitzada del seu estand en què professionals de l’orientació educativa assessoraran les persones assistents a l’hora d’escollir estudis postobligatoris. A l’espai de formació professional s’habilitaran taulells d'informació específics sobre els cicles d’FP per àmbits temàtics, hi haurà un simulador de camions perquè el públic pugui conèixer els estudis de conducció de vehicles de transport per carretera i s’informarà sobre els certificats professionals. També s’estrenarà una àrea específica sobre l’escola inclusiva.

Per la seva banda, l’estand del Departament de Recerca i Universitats, estrena un espai ampliat per oferir xerrades informatives sobre el procés d’accés i admissió a la universitat; beques i ajuts als estudis universitaris i drets lingüístics a les universitats catalanes que també es podran seguir per streaming al canal de YouTube @recercauniscat. Pel que fa a l’atenció personalitzada, enguany, es complementa amb nous materials informatius com ara la llibreta que recull els calendaris, horaris i altres dades d’interès sobre les proves PAU i PAP 2024, per tal d’acompanyar als futurs universitaris en el recorregut previ. En el mateix espai del Saló, els estudiants podran conèixer de primera mà les 12 universitats del sistema català, així com apropar-se a la recerca a través de l’Espai Ciència, promogut per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb el suport del Departament de Recerca i Universitats.

Nota: El punt de trobada per a periodistes serà a la plaça de l’Univers, de la Fira. A les 8.30 hores, abans d’iniciar el recorregut pel saló, els consellers faran una atenció als mitjans de comunicació. Els mitjans gràfics i periodistes interessats a cobrir l’acte, cal que s’acreditin prèviament a la Fira per poder-hi accedir en aquest enllaç.

08:30|La consellera Simó i el conseller Nadal inauguren la 33a edició del Saló de l'Ensenyament. Plaça de l'Univers. Recinte de Montjuïc de Fira Barcelona.|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, inauguraran la 33a edició del Saló de l'Ensenyament, que se celebrarà fins al diumenge 17 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Abans d'iniciar el recorregut pel Saló, els consellers atendran els mitjans de comunicació a la plaça de l'Univers. El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, acompanyarà els consellers. La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol; la directora general de Joventut, Rut Ribas i Martí, i la directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés, assistiran a la inauguració.