La Sala La Immaculada de La Seu d’Urgell acollirà demà divendres 15 de març, a les 10h, una jornada sobre justícia de pau. Consistirà en una ponència sobre la resolució de conflictes i el rol que hi tenen els jutges de pau, i seguirà amb una taula rodona de debat, reflexió i reivindicació d’aquesta figura. Per part del Departament de Justícia, Drets i Memòria participaran a la taula la secretària per a l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, i la directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Imma Barral. També hi intervindran la secretària general de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, Francesca Terrón, i la senadora del grup parlamentari d’ERC al Senat, Sara Bailac. Entre els assistents, hi haurà una trentena de jutges de pau de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, i també autoritats locals.

Aquesta Jornada té lloc només tres dies després que el Consell de Ministres aprovés la norma que preveu la supressió dels jutges de pau. La Conselleria ha defensat sempre la necessitat de mantenir les funcions de conciliació i mediació d’aquesta figura, almenys a Catalunya, i compta amb el suport i el consens social i polític per defensar-la davant de les cambres espanyoles, abans de l’aprovació definitiva de la llei.

A la Jornada s’explicarà en què consisteix el model de justícia de pau a Catalunya, la particularitat catalana en matèria de justícia de pau, i els motius pels quals aquesta figura no només s’ha de mantenir a Catalunya, sinó que se n’han de reforçar algunes de les funcions que ha exercit al llarg dels anys. Els mitjans podran parlar amb jutges de pau assistents i amb els alts càrrecs del Departament.


  1. A les 10 h – Inici de la Jornada sobre jutges de pau (benvinguda)
  2. A les 10.15 h – Ponència “Resolució de conflictes” i torn de preguntes
  3. Ales 11 h – Pausa cafè
  4. A les 11.30 h – Taula rodona “reptes de futur dels jutges i jutgesses de pau”
  5. 12.45 h – fi de l’acte

Els mitjans interessats han d’acreditar-se escrivint un correu a premsa.justicia@gencat.cat amb nom, cognoms, DNI i mitjà durant el dia d’avui.


ACTE:

Jornada amb jutges de pau de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran

DIA:

Divendres, 15 de març

HORA:

10h – Inici

11h – Pausa cafè

12.45 - Finalització

LLOC:

Sala La Immaculada, La Seu d’Urgell

C. del Carme, 9