La directora general de Boscos i Gestió del Medi, Anna Sanitjas i Olea, serà demà dimecres 20 de març, al bosc del Bac de la Casassa de Molló (Ripollès) per explicar les zones on s’actuarà de manera immediata per incrementar la provisió d’aigua i fer que més aigua s’escoli cap a rius, llacs i aqüífers.

La massa d’arbres que es retirarà de la zona és aproximadament un de cada quatre i són majoritàriament pins que es van plantar els anys 1970 i que tenen una densitat que arriba fins a 2.500 peus per hectàrea.

Durant la visita es podrà veure in situ la connexió directa entre boscos i paisatges de les zones de capçalera i la provisió d'aigua a rius, embassaments i aqüífers. Concretament, la gestió d’aquest bosc de Molló repercuteix en els nivells del Ritort. Aquest riu neix als peus del Costabona, desemboca al Ter just a Camprodon i n’és el primer afluent. Investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal (CTFC) i l’enginyera forestal al Ripollès del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural marcaran alguns dels arbres del futur aprofitament, prendran mostres d’humitat del sòl i faran mesuraments d’aigua.


Informació addicional: S’ha de portar calçat adequat per anar al bosc.

Important: la informació que es doni demà quedarà embargada fins dijous, 21 de març, Dia Mundial dels Boscos a les 6.00 h del matí.



10:45|Visita de la zona del Ripollès on es faran treballs forestals per incrementar l'aportació d'aigua a la conca del Ter. Espinavell. Aparcament del Restaurant Les Planes |Molló (Ripollès)

La directora general de Boscos i Gestió del Medi, Anna Sanitjas i Olea, explicarà les zones on s'actuarà de manera immediata per incrementar la provisió d'aigua cap a rius, llacs i aqüífers.