L’acte de celebració del Dia Mundial de la Poesia, commemoració impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, es durà a terme aquest proper dijous 21 de març, a les 6 de la tarda, a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona.

Durant la celebració es podrà escoltar el poema m’he estimat molt la vida de Vicent Andrés Estellés, amb motiu del centenari del naixement de l’autor, llegit en diverses llengües per participants en el programa Voluntariat per la Llengua i socis d’Amics de la UNESCO de Girona, entre altres. La glossa de l’autor la farà Lluís Lucero, membre del l’Associació d’Amics de la Unesco de Girona. A més, els alumnes de l’Aula d’Escriptura de l’Ajuntament de Girona llegiran creacions pròpies inspirades en el poema d’Estellés. L’acte comptarà amb la intervenció musical de Toti Soler, que interpretarà M'aclame a tu, de Vicent Andrés Estellés; Muixeranga, del disc Coral Romput, sobre Estellés, que va musicar amb Ovidi Montllor; El Crit, i Nedant en el vent entre fulles lluminoses.

També participaran en l’acte la Fundació Astrid 21 (el 21 de març és també el Dia Mundial de la síndrome de Down) i l’Associació Gironina de Sords, que s’encarregarà de la interpretació de l’acte en llengua de signes catalana.

L’acte està organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura, per Amics de la UNESCO Girona, i pel Centre de Normalització Lingüística de Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Astrid 21 i l’Associació Gironina de Sords.


*Es prega confirmació d’assistència a: premsa.generalitatgirona@gencat.cat

18:00|Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Girona. Auditori Josep Irla ( pl. Pompeu Fabra, 1)|Girona (Gironès)

El director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Calataiud, assistirà a la celebració del Dia Mundial de la Poesia, commemoració impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO.