1. Serret atendrà els mitjans de comunicació a l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda a les 11.15 hores
  2. L’Àrea Funcional Litoral Est de l’INTERREG POCTEFA llançarà una convocatòria d’ajuts a projectes de cooperació transfronterera dotada de 5,5 M€

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, intervindrà en el seminari de llançament de l’Àrea Funcional Litoral Est del programa de fons europeus INTERREG POCTEFA aquest 4 d’abril a l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda (1, avenue Pierre Fabre), a França. A les 11.15 hores, atendrà els mitjans de comunicació des de les instal·lacions de l’Oceanogràfic.

L'objectiu del seminari és presentar aquesta nova Àrea Funcional, que s’estendrà des del Montsià fins a Grand Narvonne, passant per totes les comarques litorals de Tarragona, Barcelona i Girona, i donar tret de sortida a una convocatòria d’ajuts, dotada de 5,5 milions d’euros, per a projectes de cooperació transfronterera que potenciïn el desenvolupament sostenible en aquesta zona.

El programa europeu INTERREG POCTEFA cofinança projectes de cooperació entre Espanya, França i Andorra per potenciar el desenvolupament intel·ligent, sostenible i integrador en aquest territori. Compta amb diverses àrees funcionals, i l’apertura de l’Àrea Funcional Litoral Est implica incorporar la perspectiva mediterrània a un programa tradicionalment pirinenc, un interès estratègic del Govern de la Generalitat, que vol situar les polítiques mediterrànies al centre de l'agenda europea.

Amb l’àrea funcional Litoral Est, la xarxa de cooperació Euroregió Pirineus Mediterrània, integrada pels governs de Catalunya, les Illes Balears i Occitània i actualment presidida per Catalunya, s’introdueix en un nou àmbit, el de la gestió de fons europeus de cooperació territorial.

Per cobrir informativament aquest acte, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi el nom de la persona que es vol acreditar, el DNI o NIE, el mitjà pel qual treballa i la seva categoria professional (si és redactor, càmera, fotògraf/a, etc.).

10:00|La consellera Serret viatja a Banyuls de la Marenda per inaugurar l'àrea litoral est del programa INTERREG POCTEFA. Observatori Oceanològic ( 1, av. Pierre Fabre)|Banyuls (França)

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, intervindrà en el seminari de llançament de l'Àrea Funcional Litoral Est del programa de fons europeus INTERREG POCTEFA. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives.