1. L’acte comptarà amb la participació de diferents representants dels sectors agroalimentari, turístic, gastronòmic i acadèmic, com Ferran Adrià, Marcel·la Otamendi o Toni Massanés, entre d’altres


Dilluns 8 d'abril, a les 10 hores, els consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, presentaran la campanya d’adhesions que acompanyarà la distinció ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025’ amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte a tot el territori català, tant a la ciutadania com als diferents sectors econòmics. Així mateix, Torrent i Mascort també explicaran algunes de les accions que s’impulsaran en el marc de la Regió Mundial. L’acte, que es farà als jardins del Palau de Pedralbes, comptarà amb la participació dels socis impulsors de la candidatura -la Fundació Alícia, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i el Bulli Foundation-, i totes les baules que han estat clau per a l’obtenció del guardó, des de la terra a la taula: productors, artesans, xefs i empreses d’experiències turístiques enogastronòmiques.

Concretament, hi participaran el president del Bulli Foundation, Ferran Adrià Acosta; el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés Sánchez; el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Carles Vilarrubí Carrió; la ramadera i membre del Consell Rector de la Cooperativa Cadí; Laia Angrill Perelló; la presidenta de la cooperativa Dones Arrosseres del Delta, Marcel·la Otamendi Escoda; la presidenta del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Mònica Gregori Bonet; el director i xef de l’Hotel Gastronòmic Algadir del Delta, Joan Capilla Pepiol; la co-fundadora de La Gastronòmica, Clara Antúnez Ferrer; i la periodista especialitzada en enogastronomia, Ruth Troyano Puig.

La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. El mes de juny de 2023, es va conèixer que la candidatura catalana havia estat escollida per ostentar aquesta distinció l’any 2025. Catalunya és la primera regió europea en rebre aquesta distinció.


10:00|Els consellers Torrent i Mascort donen el tret de sortida de les adhesions de la distinció Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Jardins del Palau de Pedralbes ( av. Diagonal, 686)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, donaran el tret de sortida al període d'adhesions de 'Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025'. El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, participarà en l'acte.