1. Barcelona acull aquest dilluns, 15 d’abril, un acte per presentar les novetats de la iniciativa europea i conèixer projectes destacats que s’estan duent a terme a Catalunya
  2. La jornada tindrà lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, de 9.30 a 14 h. La consellera Serret farà la benvinguda a les 9.30 h.

El pròxim dilluns 15 d’abril tindrà lloc la jornada ‘Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur’ que organitzen conjuntament la Comissió Europea, la Generalitat de Catalunya, la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe a l’Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya (Plaça Sant Jaume, 4, Barcelona), entre les 9.30 i les 14 h.

La jornada servirà per presentar les novetats en el marc d’aquesta iniciativa europea i les oportunitats que oferirà el nou instrument de finançament per al 2025-2027. També es donaran a conèixer projectes i experiències que s’estan desenvolupant a Catalunya en relació amb la Nova Bauhaus Europea, com ara el projecte NEST, que utilitza les façanes dels edificis per augmentar la biodiversitat amb cobriments que faciliten la nidificació d’aus i insectes, alhora que milloren l’aïllament; la proposta Olivera DigitALL de Sant Boi de Llobregat per transformar un equipament en un espai educatiu digital i sostenible per a tothom; o la recerca sobre teixits i moda sostenible que duu a terme el centre tecnològic Eurecat.

L’acte comptarà, entre d’altres, amb la participació de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret; el secretari general d’Agenda Urbana, Habitatge i Arquitectura del Ministeri d’Habitatge, Iñaqui Carnicero; el secretari general de Cultura, Jordi Foz; el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura de la Generalitat, Agustí Serra; i la cap de la Unitat de la Nova Bauhaus Europea del Centre Comú de Recerca de la Comissió Europea, Alina-Stefania Ujupan.

La Nova Bauhaus Europea (NEB, per les sigles en anglès de New European Bauhaus) és una iniciativa llançada per la Comissió Europea el 2020 que vol impulsar la transformació dels espais públics en base a tres principis: bellesa, sostenibilitat i inclusió. Es tracta d’una proposta creativa i interdisciplinària que compta amb la contribució de milers d’experts i organitzacions d’arreu d’Europa i d’altres parts del món.

Per cobrir informativament aquest esdeveniment, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi nom, DNI o NIE, mitjà i categoria professional (redactor/a, càmera, fotògraf/a, etc.).

09:30|La consellera Serret intervé en l'obertura de la jornada 'Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur' . Auditori|Barcelona - Palau de la Generalitat (Barcelonès)

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, intervindrà en l'obertura de la jornada 'Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur', coorganitzada per la Generalitat de Catalunya.