Sala de premsa

Primer projecte pilot d'energia fotovoltaica en fruiters de Catalunya

query_builder   17 abril 2024 10:00

settings_input_antenna Convocatòria

Primer projecte pilot d'energia fotovoltaica en fruiters de Catalunya

La directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Mireia Boya, i el director de l’IRTA, Josep Usall, acompanyats de la directora dels serveis territorials del Departament d’Acció Climàtica a Lleida, Dolors Vila, visitaran demà dimecres, 17 d’abril, a Mollerussa, el primer projecte pilot d’energia fotovoltaica en fruiters de Catalunya. El projecte consisteix a aprofitar la radiació solar per generar electricitat a través dels panells solars mentre es manté la producció agropecuària dels cultius, un sistema d’explotació conegut com a agrofotovoltaisme. Gràcies a que les plaques solars s'instal·len a una altura força elevada del terreny agrícola, deixant espai entre elles perquè la llum solar arribi als arbres, els cultius reben la quantitat de llum necessària per al seu creixement, mentre que les plaques solars capturen l'energia solar per produir electricitat.

El projecte es finança a través del Fons Climàtic de la Generalitat, dotat ambel 50% dels ingressos obtinguts amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

10:00|Visita al primer projecte pilot d'energia fotovoltaica en fruiters de Catalunya. Finca IRTA Mollerussa ( ctra. de Mollerussa a Torregrossa, km 3)|Mollerussa (Pla d'Urgell)

La directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Mireia Boya, i el director de l'IRTA, Josep Usall, acompanyats de la directora dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica a Lleida, Dolors Vila, visitaran el primer projecte pilot d'energia fotovoltaica en fruiters de Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia