Sala de premsa

El Govern i la Comissió Europea organitzen una conferència per presentar els grans projectes d'innovació de Catalunya que contribueixen a les transformacions europees

query_builder   13 juny 2024 10:15

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern i la Comissió Europea organitzen una conferència per presentar els grans projectes d'innovació de Catalunya que contribueixen a les transformacions europees

  1. Tindrà lloc aquest dijous, 13 de juny, al Recinte Modernista de Sant Pau
  2. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, farà una intervenció durant la benvinguda institucional
  3. L’exprimer ministre italià Enrico Letta farà una ponència inaugural que donarà peu a tres taules rodones

El Govern de la Generalitat i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitzen la conferència “Inversions de la Unió Europea en projectes estratègics: una visió des de Catalunya” al Recinte Modernista de Sant Pau el pròxim dijous 13 de juny.

La conferència, que aplegarà representants institucionals i d’entitats públiques i privades d’arreu d’Europa, permetrà presentar els projectes d’innovació més emblemàtics desenvolupats a Catalunya i que contribueixen a les grans transformacions europees, com el Sincrotró ALBA, el Superordinador MareNostrum, la Vall de l’Hidrogen i la de la Quàntica, o el Centre de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya.

L’objectiu és destacar les contribucions d’aquests projectes als reptes europeus i, alhora, posicionar-los davant de les institucions europees, que es troben en ple procés de disseny de les prioritats de la nova legislatura.

L'esdeveniment començarà a les 10.15 hores amb una benvinguda institucional en què intervindran el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia; la secretària d’Estat d’Indústria, Rebeca Torró Soler; el vicepresident de la Comissió Europea Maroš Šefčovič; i el president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Xavier Prats i Monné. Per part del Govern també hi assistirà la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu.

Seguidament, a les 11 hores, l’exprimer ministre italià i responsable de l’informe sobre el futur del Mercat Únic Europeu “Much more than a market”, Enrico Letta, farà una ponència inaugural que donarà peu, a les 11.45 hores, a tres taules rodones: sobre la transformació verda i industrial; la nova era digital al servei de les persones; i la salut i les ciències de la vida.

En cadascuna de les taules es presentaran els diferents projectes que destaquen pel seu caràcter punter i innovador, i es debatrà sobre els esculls a superar en els seus sectors. De tota la jornada, que es preveu que finalitzi a les 18 hores, s’elaborarà un informe de conclusions que s’enviarà a la Comissió Europea.

Per cobrir informativament aquest esdeveniment, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi el nom de la persona que es vol acreditar, el DNI o NIE, el mitjà pel qual treballa i la seva categoria professional (si és redactor, càmera, fotògraf/a, etc.)

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia