1. L’acte tindrà lloc a les 12 hores al Saló de Sant Jordi del Palau 
  2. TV3 donarà senyal institucional de l’acte, que també serà retransmès en directe per la web i les xarxes socials del Govern 
  3. L’aforament serà limitat i caldrà acreditar-se prèviament per accedir-hi

El president electe de la Generalitat, Salvador Illa i Roca, prendrà possessió del càrrec demà, dissabte 10 d’agost, en el decurs d’un acte que se celebrarà a les 12 hores al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El president del Parlament, Josep Rull, llegirà el reial decret de nomenament i, a continuació, el president Aragonès imposarà la Medalla del càrrec a Salvador Illa, qui clourà l’acte amb el seu parlament, ja com a 133è president de la Generalitat de Catalunya.


Cobertura informativa

Tots els mitjans que vulguin cobrir la presa de possessió hauran d’acreditar-se prèviament davant d’aquest Gabinet de Comunicació. Les peticions d’acreditació s’han d’enviar abans d'avui divendres, 9 d’agost, a les 20.00 hores, mitjançant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom i cognoms, DNI, mitjà i tasca que es desenvolupa.

Per motius d’aforament, només s’acreditaran periodistes de serveis informatius i un màxim d’un equip i dos redactors per mitjà. Les acreditacions es tramitaran en funció de l’ordre d’arribada de les sol·licituds fins a completar l’aforament.

TV3 donarà senyal institucional de l’acte del Saló Sant Jordi, que posarà a disposició de la resta de mitjans a través de Collserola i Forta i via satèl·lit. Les dades del satèl·lit són les següents:

12MHZ

ASTRA 2F XP 2.086 A12 DVBS2 16APSK:

14193H /12693V SR 10.000 FEC 2/3


Per a qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb producció de TV3 al telèfon 93 499 96 00 (Ruth Bollinger)

Per tant, al Saló només hi podran accedir els fotògrafs, a més, de TV3. La resta de mitjans hauran de seguir l’acte des de la Sala de premsa.

Televisions: Les càmeres de televisió no podran accedir al Saló de Sant Jordi, però podran utilitzar una tarima exterior, situada a la plaça de Sant Jaume, per poder prendre imatges de l’arribada del president i de la resta d’autoritats.

Fotògrafs: Disposaran de diversos punts des dels quals podran prendre imatges: 

  1. A la Plaça Sant Jaume es col·locarà una tarima al costat de l’entrada al Palau per tal de cobrir l’arribada de les autoritats. Els fotògrafs que estiguin en aquest punt no podran accedir després al Saló de Sant Jordi, però també hauran de disposar d’acreditació.
  2. A la Galeria Gòtica del Palau s’habilitarà un espai per poder captar la rebuda del president Aragonès al president Illa. Els fotògrafs que estiguin en aquest punt es traslladaran al Saló de Sant Jordi per seguir l’acte de presa de possessió.
  3. Al Saló de Sant Jordi hi haurà dues tarimes ubicades a banda i banda de la taula presidencial. Els fotògrafs s’hauran de situar en una d’elles i no es podran traslladar d’un punt a l’altre.

Resta de mitjans: La resta de mitjans podran seguir la cerimònia des de la Sala de premsa del Palau, on tindran so i imatge en directe de l’acte. En acabar la pressa de possessió, els redactors dels mitjans podran accedir al Pati dels Tarongers, on es farà la recepció posterior, però no es podrà fer cap gravació d’imatge ni de so.

L’accés per recollir les acreditacions serà pel carrer Sant Sever, a partir de les 10.00 hores i fins a les 11.45.

L’acte serà retransmès en directe per la web www.govern.cat, així com per les xarxes socials del Govern. Un cop finalitzi, es podrà recuperar de forma íntegra a través de la plataforma Watchity:

Workspace: https://governmitjans.watchity.com

Usuari: presidencia@gencat.cat

Contrasenya: premsa


Nota: Donades les restriccions que hi haurà aquell dia a la Plaça de Sant Jaume, no serà possible aparcar-hi les unitats mòbils.

12:00|Presa de possessió del nou president de la Generalitat de Catalunya. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president electe de la Generalitat, Salvador Illa i Roca, prendrà possessió del càrrec en el decurs d'un acte que se celebrarà al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.