Els periodistes podran assistir a una sessió de tast del jurat, i formar-ne part per entendre des de dins les exigències d’un tast d’aquestes característiques

La setmana passada es tancava el termini per a la presentació de mostres als Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Els premis han rebut un total de 133 olis d’arreu del territori, confirmant així la qualitat i la gran diversitat d’olis que s’elaboren a Catalunya.

Les sessions de tast del jurat arrenquen el pròxim dilluns 2 de desembre, i el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya obre les seves portes per tal de donar a conèixer com es treballa a contrarellotge per decidir quins seran els olis guardonats en la pròxima Nit de l’Oli, que se celebra el 13 de desembre.

La jornada de portes obertes serà a l’Estació Enològica de Reus, dijous 5 de desembre, tot coincidint amb els tatos del jurat internacional, i arrencarà a les 12:00h.

Els periodistes podran assistir a una sessió de tast del jurat, i formar-ne part per entendre des de dins les exigències d’un tast d’aquestes característiques. Un cop finalitzat el tast, els periodistes tindran la possibilitat d’interactuar amb els membres del Panell de tast que conformen el jurat, així com amb el jurat internacional dels premis.

Qui conforma el jurat dels premis

El jurat dels premis està format per un grup multidisciplinari de professionals que formen part del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, de la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, de Barcelona Centre del Disseny, de l’Associació Clúster del Packaging, de la fundació Alícia i del sector de la restauració.

Ells seran els encarregats de triar quins són els olis guanyadors en les 7 categories que conformen els premis: OOVE de Grans Productors, OOVE de Petits Productors, Olis de Producció Ecològica, Olis Monovarietals, Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, Millor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Packaging. Entre tots els guanyadors s’escolliran també els 10 Millors OOVE de l’any.