Sala de premsa

settings_input_antenna Convocatòria

Mes de 50 futurs cuiners i cuineres participaran a la Hackató Gastronomia Sostenible ideant receptes d'aprofitament inspirades en la cuina tradicional catalana

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en col·laboració amb la Fundació Alícia i la Plataforma Aprofitem els Aliments organitzen el dilluns, 7 d’abril, la Hackató Gastronomia Sostenible, un activitat emmarcada dins de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquest és un esdeveniment únic en què 16 escoles d’hostaleria, hoteleria i restauració de Catalunya es reuneixen per demostrar que la creativitat i la sostenibilitat poden transformar la cuina tradicional. 

L’objectiu de l’activitat és sensibilitzar els joves sobre la importància de prevenir el malbaratament alimentari i promoure la cuina d’aprofitament a partir d’una recepta inspirada en la cuina tradicional catalana. 

La Hackató Gastronomia Sostenible, que es realitzarà a la Fundació Alícia (Sant Fruitós de Bages) s’iniciarà a les 10 hores i es presentaran els 6 plats finalistes a càrrec de cada escola. Posteriorment, a les 11.30 hores es realitzarà un showcooking i taller demostratiu a càrrec de Marc Puig-Pey, cap de cuina de la Fundació Alícia. A les 12.30 hores se celebrarà una taula de debat sobre el Decàleg Cuina Catalana Sostenible i, finalment, a les 13.15 hores es farà l’entrega de premis.

10:00Hackató Gastronomia Sostenible ideant receptes d'aprofitament inspirades en la cuina tradicional catalana .
Camí Sant Benet ( Fundació Alícia). Sant Fruitós de Bages (Bages)

El director d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Gòdia, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, donaran la benvinguda a la Hackató Gastronomia Sostenible, una activitat emmarcada dins de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquest és un esdeveniment únic en què 16 escoles d'hostaleria, hoteleria i restauració de Catalunya es reuneixen per demostrar que la creativitat i la sostenibilitat poden transformar la cuina tradicional.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia