Sala de premsa

Els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació i l'Institut d'Estudis Catalans commemoren el 75è. aniversari de les Normes de Castelló a les Terres de l'Ebre.

query_builder   22 novembre 2007 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació i l'Institut d'Estudis Catalans commemoren el 75è. aniversari de les Normes de Castelló a les Terres de l'Ebre.

¿Una llengua, una norma¿ és la conferència del Dr. Miquel Àngel Pradilla per celebrar aquest aniversari, que es durà a terme als Reials Col¿legis de Tortosa.
Els Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) han programat la commemoració del 75è. Aniversari de les Normes de Castelló també a les nostres comarques, amb la conferència del Dr. Pradilla, que donarà inici a les 19.30h a Tortosa. Un aniversari que s'està celebrant arreu dels països de llengua catalana amb un cicle de conferències que s'iniciaren el 3 d'octubre a Alcoi i clouran el 20 de desembre a Castelló de la Plana. Les Normes de Castelló, o simplement ¿Les Normes¿, van ser signades el 21 de desembre de 1932, quan la reglamentació de la llengua, establerta per l'IEC, fou definitivament assumida pels escriptors i les entitats valencianistes, entre els quals el pare Lluís Fullana Mira o la Societat Castellonenca de Cultura, Lo Rat Penat i el Centre de Cultura Valenciana, ara l'actual valedor d'aquestes Normes és l'Associació Valenciana de la Llengua.

19:30|.Reials Col·legis (c. St. Domènech 21-23)|Tortosa (El Baix Ebre)

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, presidirà la commemoració del 75è. aniversari de les Normes de Castelló a les Terres de l'Ebre, organitzada pel Departament de Cultura i l'Institut d'Estudis Catalans.