Demà dimecres, 14 de maig, a les 17.45 hores, a la Sala Phenomena del carrer de Sant Antoni Maria Claret, 168, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, assistirà a l’estrena del documental Plat en blanc, que explica la història de com el restaurant Disfrutar, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ha estat guardonat amb el premi al Millor restaurant del món 2024. Alhora, és un documental que vincula l’èxit de l’alta gastronomia catalana amb els productors i productes del país, i al mateix temps mostra com tres xefs catalans han aconseguit el triomf pel seu esforç i creativitat, però també per la tradició gastronòmica catalana i pel seu arrelament al territori.
El documental es va començar a filmar dos mesos abans que els tres xefs viatgessin a Las Vegas a recollir el premi, tot captant el progrés fins a assolir la fita i el moment emotiu del lliurament del premi. Després es va rodar fins al mes de setembre en diverses localitzacions catalanes per mostrar la intrahistòria del restaurant, així com les carreres dels tres xefs, posant-los en context tant en l’alta gastronomia com en els seus vincles amb el país.
La filmació ha rebut un ajut de 53.821 €, en el marc dels ajuts que el Departament destina a la gastronomia.
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig Molist, assistirà a l'estrena del documental Plat en blanc, que explica la història de com el restaurant Disfrutar, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro, i Eduard Xatruch, ha estat guardonat amb el premi al Millor restaurant del món 2024.



