- En el marc de la trobada es presentarà, per quart any consecutiu, l’estudi sobre els costos de producció de raïm i d’elaboració del vi base cava de l’any
El pròxim divendres, 18 de juliol a les 16.00 hores, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, presidirà la 13a Taula del Cava on es presentarà, per quart any consecutiu, l’estudi sobre els costos de producció de raïm i d’elaboració del vi base cava de l’any 2025. Aquest estudi, encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), s’ha treballat de manera conjunta amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i l’Associació d’Elaboradors i Empresaris del Cava (AECAVA) i determina una forquilla de costos de producció de les tres varietats majoritàries en l’elaboració del vi base cava (xarel·lo, parellada i macabeu).
La Taula, que tindrà lloc a la Sala d'actes delRecinte de la Fassina (Av. Catalunya, 22), a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès),també comptarà amb la secretaria d’Alimentació, Rosa Cubel; el director general de l’INCAVI, Joan Gené; el director general d’Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia; la directora dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Glòria Tibau; les organitzacions agràries Unió de Pagesos i JARC; Revolta Pagesa; l’Associació de Viticultors del Penedès; la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; el Consell Regulador del Cava; representants de la patronal AECAVA, elaboradors i la presència en l’àmbit cientificotècnic del CREDA.
El conseller Ordeig atendrà els mitjans de comunicació abans de començar la reunió, a les 15.45 hores.I els mitjans gràfics podran entrar a la sala per prendre imatges de l’inici de la reunió.
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig Molist, presidirà la 13a Taula del Cava on es presentarà, per quart any consecutiu, l'estudi sobre els costos de producció de raïm i d'elaboració del vi base cava de l'any 2025. Aquest estudi, encarregat per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), s'ha treballat de manera conjunta amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i l'Associació d'Elaboradors i Empresaris del Cava (AECAVA), i determina una forquilla de costos de producció de les tres varietats majoritàries en l'elaboració del vi base cava (xarel·lo, parellada i macabeu).



