Sala de premsa

L'exposició sobre l'Olimpíada Popular del 36 arriba demà a la Universitat Ramon Llull

query_builder   12 desembre 2007 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'exposició sobre l'Olimpíada Popular del 36 arriba demà a la Universitat Ramon Llull

La mostra, organitzada per la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat, recupera la història d'uns Jocs estroncats per l'esclat de la Guerra Civil
La Direcció General de la Memòria Democràtica porta l'exposició ¿Els Jocs oblidats. L'Olimpíada Popular del 36¿ a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna. La mostra recupera la història d'uns jocs alternatius als Jocs Olímpics del 36 al Berlín nazi, que no es van arribar a celebrar per l'esclat de la Guerra Civil. La inauguració comptarà amb la participació del cap d'àrea de difusió, projectes i assessorament històric de la DG de la Memòria Democràtica, Ignasi Sardà; el degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna, Climent Giné, i el comissari de l'exposició i coautor del llibre ¿L'altra Olimpíada. Barcelona ¿36¿, Xavier Pujadas. La mostra recorda l'Olimpíada Popular del '36, un certamen esportiu internacional, organitzat com a alternativa als Jocs Olímpics de Berlín del 1936, que havia d'aplegar milers d'atletes i espectadors d'arreu del món. L'Olimpíada, expressió de la gran vitalitat de les organitzacions esportives populars i obreres de Catalunya i la resta d'Europa, es va veure estroncada per l'esclat de la Guerra Civil. La mostra, que es podrà visitar fins al 2 de gener a la Blanquerna, recull imatges d'hemeroteca, cartells, peces singulars com carnets de premsa i samarretes de diversos clubs esportius de l'època, etc. L'exposició es va poder visitar l'any passat a Barcelona, a Solsona i a l'INEFC de Lleida. La Direcció General de la Memòria Democràtica és la unitat del govern encarregada d'impulsar una política pública de recuperació de la memòria democràtica. Entre altres actuacions, aquesta DG ha impulsat la creació del Memorial Democràtic, i ha organitzat, junt amb l'Institut Cartogràfic (ICC), l'exposició ¿1936-1939. Els mapes en la Guerra Civil espanyola¿, on es mostren documents cartogràfics inèdits elaborats pels dos exèrcits.

12:15|.Auditori Cardenal Jubany de la FPCEE (c/. Císter, 34)|Barcelona ()

La Direcció General de la Memòria Democràtica porta l'exposició "Els Jocs oblidats. L'Olimpíada Popular del 36" a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna.