Sala de premsa

L'Ajuntament de Fortià adquireix la Casa de la reina Sibil·la per convertir-la en un centre de serveis municipals

query_builder   12 desembre 2008 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'Ajuntament de Fortià adquireix la Casa de la reina Sibil·la per convertir-la en un centre de serveis municipals

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha ajudat a l'Ajuntament amb 660.025 euros per a realitzar l'adquisició
El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat per la directora Territorial del departament a Girona, Mireia Mata, presideix l’acte de compra de la casa de la reina Sibil·la per part de l’Ajuntament de Fortià (Alt Empordà). A l’acte també hi assistiran l’alcalde de Fortià, Joan Via, i els propietaris actuals, Jaume i Pere Busquets.

L’Ajuntament ha adquirit la casa de la reina Sibil·la per restaurar-la i convertir-la en un centre cultural i per allotjar serveis i equipaments municipals. L’adquisició d’aquest edifici, compta amb una subvenció de 660.025 euros del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) 2008-2012. Es tracta d’una casa noble i d’un gran valor històric i artístic, sobretot pels elements arquitectònics que componen la seva façana principal. La casa consta de dues plantes i està situada al centre del municipi. Està inclosa en el catàleg d’edificis d’interès, sotmès al règim de protecció del patrimoni i regulat en les normes subsidiàries. L’edifici té 500 metres quadrats i més de 6.200 metres quadrats de sòl no urbanitzable que permetran, la ubicació de la casa de la vila i espais per exposicions o sales de reunions després de la seva rehabilitació integral.

Sibil·la de Fortià, que pertanyia a una família de la baixa noblesa, va ser reina consort de Catalunya i Aragó al casar-se amb el rei Pere III el Cerimoniós. Com a conseqüència d’aquest casament, el rei va enfrontar-se als seus hereus que temien per la pèrdua dels seus privilegis. Quan va morir el monarca, els seus fills van perseguir Sibil·la i la van recloure al castell de Montcada.

12:00|. Casal de jubilats (Plaça de l'Església, 1)|Fortià (L' Alt Empordà)

El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat per la directora Territorial del departament a Girona, Mireia Mata, presidirà l’acte de compra de la casa de la reina Sibil·la per part de l’Ajuntament de Fortià.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia