Sala de premsa

El conseller Tresserras inaugura la nova biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

query_builder   30 maig 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Tresserras inaugura la nova biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresseras; l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, inauguraran aquest dissabte, 31 de maig, a les 18.00 hores, la Biblioteca Joan Vinyoli, a Santa Coloma de Farners. També hi assistiran la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, i el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona, Miquel Sitjar. Amb motiu de la inauguració, durant tota la tarda la biblioteca farà jornada de portes obertes i activitats diverses.
 
La nova biblioteca Joan Vinyoli, distribuïda en dues plantes, ocuparà un edifici de nova construcció que s’ha integrat en una part del recinte de l’antiga biblioteca, que s’ha conservat per tractar-se d’un edifici protegit per l’ajuntament, i estàrà situada al voltant d’un parc públic que es destinarà a realitzar algunes activitats puntuals de la biblioteca. L’equipament, a banda d’incloure tots els serveis necessaris per a desenvolupar adequadament l’activitat bibliotecària, també comptarà amb una sala polivalent, d’uns 100 m2, que podrà ser utilitzada per acollir conferències, xerrades, cursets o presentacions de llibres.
 
Aquest equipament, que substituirà l’antiga biblioteca del mateix nom, conserva la denominació en homenatge al poeta barceloní Joan Vinyoli (1917-1984), que va estiuejar a la població durant la seva infantesa i joventut i va ser nomenat fill adoptiu de la vila, a títol pòstum, l’any 1991. Té una superfície de 1.065 m2 i disposa d’un fons inicial de 15.000 documents i 77 subscripcions a diaris i revistes. A més, té serveis d’informació i préstec; consulta i lectura; formació i suport; promoció cultural; accés a Internet, a través de 10 ordinadors d’ús públic; i servei multimèdia i ofimàtica. Amb aquesta biblioteca es culmina el procés de millora i ampliació del servei bibliotecari al municipi.
 
El cost total de la biblioteca ha estat d’1.801.246,86 euros, dels quals 878.000,04 corresponen a la Generalitat de Catalunya, en virtut del conveni de col·laboració signat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, i que s’inscriu en el marc del Programa específic de biblioteques (PEB).

18:00|.Biblioteca Joan Vinyoli (Passeig Sant Salvador, 1)|Santa Coloma de Farners (La Selva)

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresseras, inaugurarà la Biblioteca Joan Vinyoli, a Santa Coloma de Farners.