Sala de premsa

Roda de premsa de presentació de FESTCAT 2008, Escoles d'Estiu de Cultura Popular

query_builder   13 juny 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Roda de premsa de presentació de FESTCAT 2008, Escoles d'Estiu de Cultura Popular

La FESTCAT'08 renova la cultura popular entre el 13 i el 26 de juliol a quatre escoles repartides per tot Catalunya
La Festcat és una proposta formativa i divulgativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), en el camp de la cultura popular i tradicional. Un dels seus principals objectius és optar per la renovació de la nostra cultura popular que, amb unes profundes arrels, creix cap al futur. Són quatre escoles repartides arreu del país, adreçades als elements de la festa, la dansa, el joc i la música tradicional, entre altres disciplines, i que proposen cursos, tallers, activitats, actuacions durant 15 dies. 
 
Enguany, L’Escola de la Festa de Llívia arriba renovada amb més de 30 tallers i cursos del 13 al 20 de juliol. Com a novetat podem destacar la voluntat de connectar de cercar una connexió amb el territori a través dels professionals de la contrada i una programació formativa i d’espectacles que apropen al patrimoni immaterial de la Cerdanya. Al llarg de les seves 11 edicions s’ha configurat l’anomenat "esperit de la Festcat" gràcies a la participació activa dels alumnes en els cursos, tallers, tertúlies i activitats nocturnes. D'entre les actuacions d'aquest any cal destacar La Banda d'en Vinaixa, Bruel, De Mortimers i Circ de les Musaranyes, El Pont d'Arcalís + Les Violines i La Carrau.
 
A part de Llívia, trobem Escoles d’Estiu temàtiques a Esterri d’Àneu (Lleida), Dansàneu, centrat en la dansa tradicional del 13 al 19 de juliol; Horta de Sant Joan (Terres del Ebre), Curs de Jocs Tradicionals, que ens apropa al món del joc del 13 al 20 de juliol i Torroella de Montgrí (Girona), Curs de música Tradicional,  una cita de referència amb la música folk del 20 al 26 de juliol.
 
Per presentar la programació 2008 de les Escoles d’Estiu de cultura popular, ens complau convidar-vos a la presentació que tindrà lloc al Teatre Kursaal de Manresa, el dilluns 16 de juny a les 13h. Per la presentació comptarem amb la presència de Ramon Fontdevila i Subirana, director del CPCPTC; Francesc Melià, gerent de la Fundació Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional, Mediterrània  i d’alguns membres del consell escolar de FestCat.
 
 
 
 

13:00|.Teatre Kursaal. Passeig Pere III, 35|Manresa (El Bages)

Roda de premsa de presentació de FESTCAT 2008, Escoles d'Estiu de Cultura Popular