Sala de premsa

Joan Boada i l'ajuntament de Portbou presenten l'avantprojecte de l'Espai de Memòria Walter Benjamin

query_builder   26 setembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Joan Boada i l'ajuntament de Portbou presenten l'avantprojecte de l'Espai de Memòria Walter Benjamin

Diumenge, 28 de setembre de 2008, a les 12h, i coincidint amb el 68è aniversari de la mort del pensador alemany
El secretari general d’ Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, i l’alcalde de Portbou, Antoni Vega, presentaran el pròxim diumenge (12h) l’avantprojecte de l’Espai de Memòria Walter Benjamin. També participaran en la presentació Joan Gubert, responsable municipal del desenvolupament del Projecte Walter Benjamin, i Jordi Font, historiador i director tècnic del Museu Memorial de La Jonquera.
 
El centre, que s’integrarà en la xarxa d’Espais de Memòria que impulsa la Generalitat, recuperarà la figura del filòsof que es va suïcidar l’any 1940 a Portbou, després de fugir de l’Alemanya nazi. El nou equipament s’ubicarà a l’antic ajuntament i comptarà amb finançament de la Generalitat i del consistori de Portbou.
 
Després de la roda de premsa (12.30h aprox), les autoritats es dirigiran al memorial Walter Benjamin, al cementiri, per inaugurar la webcam Memorial Passatges. Els actes de diumenge, inclosos en les Jornades culturals Walter Benjamin, s’emmarquen en les actuacions que han impulsat l’ajuntament de Portbou i la Generalitat des de 2005 per recuperar la memòria de l’exili i la figura de Benjamin com a símbol. Des de llavors, la Direcció General de Memòria Democràtica (Dep. Interior, Relacions Institucionals i Participació) ha destinat més de 85.000€ a la recuperació i senyalització de la ruta Walter Benjamin. 

12:00|.Centre Cívic (c. Méndez Núñez, 2)|Portbou (L' Alt Empordà)

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, i l’alcalde de Portbou, Antoni Vega, presentaran l’avantprojecte de l’Espai de Memòria Walter Benjamin.