Sala de premsa

La Generalitat i la UPF organitzen un seminari per analitzar l'origen dels conflictes a Palestina, Afganistan i Txetxènia

query_builder   12 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat i la UPF organitzen un seminari per analitzar l'origen dels conflictes a Palestina, Afganistan i Txetxènia

Dimarts, 13 de gener (17.30 h), el secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell, inaugurarà el seminari "Les arrels històriques dels conflictes armats actuals"
El secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell, participarà dimarts, 13 de gener (17.30 h), en la inauguració del seminari “Les arrels històriques dels conflictes armats actuals” a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El seminari l’han organitzat l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans (Dept. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació) i l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives de la UPF. L’acte el presidirà el rector de la UPF, Josep Joan Moreso, i també hi participarà la presidenta del Consell Social de la UPF, Núria Basi. Hi assistirà el director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, Xavier Badia.
 
En les conferències s’analitzaran les arrels històriques i les característiques dels conflictes bèl·lics de Txetxènia, Israel i Palestina, Colòmbia, Afganistan i dels conflictes Sahelians (de Mauritània a Sudan). Per fer-ho, es comptarà amb la participació d’experts en aquests temes, com ara el professor de Polítiques del Desenvolupament de la Universitat de Bristol, Mark Duffield, que farà la ponència inaugural del seminari, dimarts vinent (18 h), sobre la insurgència global i la contrainsurgència.
 
També hi participaran, entre d’altres, l’exministre de finances del Líban, Georges Corm, que parlarà sobre el conflicte entre Israel i Palestina; i l’escriptor i editor de la New Left Review, Tariq Alí, que analitzarà el conflicte a l’Afganistan.
 
El seminari “Les arrels històriques dels conflictes armats actuals”, al qual s’han inscrit cent seixanta alumnes, s’impartirà els dimarts, des del 13 de gener al 3 de març. El curs, coordinat pel professor Enric Prat, s’adreça als alumnes universitaris, a membres d’institucions, entitats i ONG per la pau i els drets humans, així com al públic en general.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans. Entre d’altres actuacions, és la impulsora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i, a finals de l’any passat, va coorganitzar amb la UPF el curs de filosofia per la pau.

17:30|.UPF. Auditori del Campus de la Ciutadella (c. Ramon Trias Fargas, 25-27)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà en la inauguració del seminari “Les arrels històriques dels conflictes armats actuals”.