Sala de premsa

Inauguració del 27è curs de drets humans de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

query_builder   27 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Inauguració del 27è curs de drets humans de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

Dilluns, 2 de març (18 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat participa en la inauguració del XXVII curs de l'IDHC, al Col·legi d'Advocats de Barcelona
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà dilluns, 2 de març (18.00 h), en la inauguració del XXVII curs de drets humans de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). El curs compta amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat.
 
En l’acte també intervindran el professor de Dret Internacional Públic de la UB i president l’IDHC, Jaume Saura; la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas, i el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves. Després, el director del Departament d’Humanitats de la Universidad Javeriana de Cali (Colòmbia), Manuel Ramiro, i el professor de Ciència Política de la Universitat Universidad Javeriana de Cali, Hernando Llano, faran una conferència sobre les víctimes de les violacions dels drets humans.
 
L'objectiu del curs és oferir una aproximació jurídica en l'àmbit dels drets humans per a estudiants de ciències jurídiques, econòmiques i socials, funcionaris, cossos i forces de seguretat, juristes, assistents socials, economistes i tots aquells professionals relacionats amb els drets humans.
 
Durant el curs, que acabarà el 20 de març, es farà un repàs històric a través del procés de codificació i internacionalització dels drets humans, així com una anàlisi dels mecanismes universals i regionals de garantia dels drets. En les sessions es tractarà tant el dret internacional com el sistema de protecció dels DDHH a la Constitució Espanyola i s’analitzaran els futurs reptes d'Espanya en aquest àmbit. També s’analitzaran el funcionament dels tribunals existents en el tractament de la violació d’aquests drets, la protecció dels drets dels infants, etc.
 
Per fer-ho es comptarà amb la participació d’experts en dret com ara el catedràtic de filosofia del dret de la Universitat Carlos III de Madrid, Gregorio Peces-Barba, i l’adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya, Laura Díez. També hi participaran, entre d’altres, l’exrepresentant de l’ACNUR a Espanya, Carlos Boggio, i el jutge espanyol del Tribunal Espanyol dels Drets Humans, Luís López.
 
L'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) va néixer fa més de vint anys a Barcelona amb l’objectiu de defensar les llibertats i la democràcia al món, i així com l'expansió dels drets polítics, econòmics, socials i culturals.

18:00|.Col·legi d'Advocats de Barcelona (c. Mallorca, 283)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la inauguració del XXVII curs de drets humans de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC).