Sala de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presideix el 50è aniversari de l'Institut Antoni Torroja de Cervera

query_builder   4 octubre 2013 13:22

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presideix el 50è aniversari de l'Institut Antoni Torroja de Cervera

 
  • La titular d’Ensenyament també visitarà l’exposició commemorativa “50 anys construint futur”
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, presidirà demà dissabte dia 5 l’acte de celebració amb motiu del 50è aniversari de l’Institut Antoni Torroja de la localitat de Cervera, que tindrà lloc a les instal·lacions del centre a partir de les 18h. Acompanyaran la consellera el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. També hi assistiran el paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles.
 
A banda de la titular d’Ensenyament, que durà a terme la benvinguda i la cloenda de l’acte, als parlaments hi participaran la directora de l’institut, Blanca Cuñé, la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, i el paer en cap de Cervera. L’acte es clourà amb una actuació musical que explica els 50 anys del centre. Després, la consellera Rigau visitarà l’exposició commemorativa “50 anys construint futur” a la sala d’actes de l’institut.  
 
L’institut es va construir l’any 1963 i es va inaugurar el 17 d’octubre com a institut laboral d’especialitat agrícola ramadera, masculí exclusivament. Dos anys més tard, va ampliar els estudis oferint la modalitat administrativa, que va ser només per a nenes. El 1968 va passar d’institut laboral a institut tècnic oficial d'ensenyament mitjà, en tres branques, lletres, ciències i tècnic. El 1975 es va iniciar BUP i es va crear una secció de formació professional. L'any 1997 va començar el batxillerat LOGSE, en les modalitats de ciències de la naturalesa, científic- tecnològic i humanitats i ciències socials. El 1994 es va avançar en la implantació de l'ESO.
 
L’institut Antoni Torroja, que està situat a l'edifici de la Universitat de Cervera, en ple centre històric de la població, té una capacitat de 300 places i una plantilla de 30 professors. Respecte a l’oferta educativa, és un centre de dues línies d’ESO i un línia de batxillerat. Actualment té vuit grups d’ESO amb 221 alumnes i dos grups de batxillerat amb 60 alumnes. El projecte educatiu del centre preveu l'educació com un procés integral, que té en compte els valors de la societat democràtica: solidaritat, respecte i pluralitat.
 
4 d’octubre de 2013
 
 

18:00|50è aniversari de l'Institut Antoni Torroja.Institut Antoni Torroja (pl. Universitat, s/n)|Cervera (Segarra)

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, presidirà el 50è aniversari de l’Institut Antoni Torroja de Cervera, acompanyada del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.