El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural participa en el Fòrum Gastronòmic de Girona, que tindrà lloc del 20 al 23 de febrer. El conseller Josep Maria Pelegrí visitarà el certamen dimarts, a partir de les 18:30 hores, acompanyat dels directors generals d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Ferran Bienert, i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Oriol Guevara. Val a dir que Bienert i Guevara també assistiran a l’acte d’inauguració, que tindrà lloc aquest diumenge, a partir de les 12:00 hores.
L’objectiu d’aquesta actuació és la difusió i la promoció de les produccions alimentàries amb distintiu de qualitat així com dels productes de proximitat entre el públic visitant del Fòrum Gastronòmic de Girona, tant consumidor final com professionals de la gastronomia. Per això, s’ha organitzat dos espais, un al Mercat del Vi i un altre en la zona Productes del Territori, amb participació d’empreses agroalimentàries.
En la zona de Productes del Territori, el Departament ha habilitat una àrea per a presentacions de productes, xerrades i trobades entre empreses i consumidors i clients professionals.
Programa d’activitats:
|
DIA
|
HORA
|
COL·LABORA
|
TAST
|
|
20
|
12:00
13:00
14:00 16:00
17:00 18:00
19:00
|
Mas Marcé
Celler Pahí
Pirinat
Casa Graupera
La Selvatana
Querida Carmen
Cuina Volcànica
|
Degustació de formatges de llet d’ovella ripollesa
Tast de Vins.
Carn ecològica del Ripollès.
“L’art es menja”.
Tast de llet i iogurt ecològica.
Demostració de semi-cuinats d’alta gastronomia 100% naturals.
Xou de fogons.
|
|
21
|
11:00
12:00
13:00
14:00
16:00
17:00
18:00
19:00
|
Eris-mar
Castell de Gardeny
Peixerot
Productes de la Vall de Camprodon
Ànec del Pirineus-Pagès Entrena
Casa Graupera
IGP Poma de Girona
La Cuina del Vent
|
Snacks amb garoines i algues.
Tast de Vinagres.
Degustació 5a gamma – cuina tradicional.
Degustació productes de la vall.
Maridatge cava i ànec.
“L’art es menja”.
La cuina de la poma i el bacallà.
La cuina del Vent a taula.
|
|
22
|
11:00
12:00
13:00
14:00
16:00
17:00
18:15
19:00
|
Pime-Cava-Fivin
Querida Carmen
Vinya Celler Masia
Productes de la Vall de Camprodon
Confraria de Pescadors de Palamós
Museu de la confitura
Cerveses Almogàvers
Suñer Girona
|
Signatura de conveni.
Demostració de semi-cuinats d’alta gastronomia 100% naturals.
Tast de vins Vinya, Celler, Masia: els genuïns, autèntics i de referència dels Països Catalans.
Degustació productes de la vall.
Gamba de Palamós: marca de garantia.
Maridatge de confitures.
Presentació i maridatge d’Almo-gàvers (cervesa artesanal).
Tonyina O2 Dileka.
|
|
23
|
11:00
12:00
13:00
14:00
16:00
|
Eris-mar
Peixerot
Torclum
Recuits de Fonteta
Cooperativa del Camp de Bovera
|
Ous al vapor amb garoines de la Costa
Brava, crema de ceba tendra i ceps.
Degustació 5a gamma – Cuina tradicional.
Presentació de l’oli Torclum de la DO Siurana.
Degustació de recuit.
Tast d’oli Or del Terme.
|
Empreses catalanes participants en la zona Mercat del Vi:
- Bohigas / vi i cava / Òdena (Anoia)
- Castell de Sant Antoni/ vi i cava / Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
- Cava Duran - Ramon Canals Canals / cava / Castellví de Rosanes / (Baix Llobregat)
- Cava Llopart / vi i cava / Subirats (Alt Penedès)
- Caves Bolet – Vinya Celler Masia / vi i cava / Castellví de la Marca (Alt Penedès)
- Celler Can Suriol del Castell – Vinya Celler Masia / vi i cava / Font- Rubí (Alt Penedès)
- Celler Carles Andreu – Vinya Celler Masia / vi i cava / Pira (Alt Penedès)
- Cellers Carol Vallés / vi i cava / Subirats (Alt Penedès)
- DO Montsant / vi / Falset (Priorat)
- Mont Marçal / vi i cava / Castellví de la Marca (Alt Penedès)
- Oriol Rosell / vi i cava /Castellet i Gornal (Alt Penedès)
- Parató Vinícola – Vinya Celler Masia / vi i cava / El Pla del Penedès (Alt Penedès)
- Rovellats / vins i caves / Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
- Segura Viudas / cava / Torrelavit (Alt Penedès)
- Vega de Ribes – Vinya Celler Masia / vi i cava / Sant Pere de Ribes (Garraf)
Empreses catalanes participants en la zona Productes de Territori:
- BCN Gourmet - Querida Carmen / plats preparats / Barcelona
- Carns de Confiança SL / carn ecològica / Campdevànol (Ripollès)
- Casa Graupera / neules i derivats / Mataró (Maresme)
- Cava Pagès Entrena SA / cava / Sant Jaume Sesoliveres (Anoia)
- Cerveses Almogàvers SL / cervesa / Barcelona
- Confraria de Pescadors de Palamós / gamba / Palamós (Baix Empordà)
- Conserves Vitra / conserves / Torroella de Fluvià (Alt Empordà)
- Coop. Camp de Bovera / oli / Bovera (Les Garrigues)
- Embotits Puigmal Tubau SL - El Graner / embotits / Vilafant (Alt Empordà)
- Eris-mar / gemes de garota, algues, ous de salmó i truita, anemones / Calonge (Baix Empordà)
- Granja la Selvatana – Frisllet SL / làctics / Campllong (Selva)
- IGP Poma de Girona / poma / La Tallada (Baix Empordà)
- L’ànec dels Pirineus / foie-gras / Montfullà – Bescanó (Gironès)
- Mas Marcé SCP / làctics / Siurana (Priorat)
- Museu de la Confitura / confitures / Torrent (Baix Empordà)
- Nostrum / plats preparats/ Sant Vicent de Castellet (Bages)
- Olis Torclum / oli / La Bisbal del Penedès (Baix Penedès)
- Peixexpres / peix / Vilanova i la Geltrú (Garraf)
- Productes i Serveis de la Vall SCCL / productes de la vall / Camprodon (Ripollès)
- Recuits de Fonteta / làctics / Fonteta (Baix Empordà)
- Suñe Girona SL / peix / Aiguaviva (Gironès)
- Vinagres Castell de Gardeny / vinagres / Mollerussa (Pla d’Urgell)
|
|



