Direcció General de Comunicació

acords

Altres Acords de Govern

query_builder   1 març 2011 13:47

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern es persona en el recurs presentat per l’Estat contra la Llei de consultes
 
El Govern ha acordat personar-se en el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel president del Govern de l’Estat contra els articles 1 a 30, 43 i 45 de la Llei de consultes populars per via de referèndum.
 
El recurs presentat per l’Estat ha estat admès a tràmit pel Tribunal Constitucional i s’ha concedit un termini de 15 dies al Govern de la Generalitat de Catalunya per tal que pugui personar-s’hi i formular al·legacions al recurs.
 
 
El Govern planteja conflicte de competències sobre l’acreditació mediambiental de productes
 
El Govern ha acordat formular requeriment d’incompetència al Govern de l’Estat, previ a un conflicte positiu de competència, al Reial decret pel qual es designa l’Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) com a organisme nacional d’acreditació d’acord amb el que estableix el Parlament Europeu, i pel qual s’estableixen els requisits d’acreditació i vigilància del mercat relatius a la comercialització dels productes.
 
El Reial decret designa l’ENAC com a únic organisme que podrà atorgar les acreditacions als organismes d’avaluació mediambientals en tot l’Estat, però mitjançant l’article 144 de l’Estatut d’autonomia la Generalitat de Catalunya ha assumit una competència compartida en matèria del medi ambient i d’acord amb el que determina l’article 111 de l’Estatut. Això comporta que pertoca a la Generalitat, a més de les potestats legislativa i reglamentària, la funció executiva.
 
De fet, el Tribunal Constitucional ja va resoldre un conflicte positiu de competència anterior que va plantejar la Generalitat de Catalunya contra el Reial decret 85/1996 i mitjançant sentència va establir amb tota claredat que els preceptes d’aquell Reial decret que encomanaven a l’ENAC la funció d’acreditar a les entitats la verificació mediambiental, envaïen la competència que havia assumit la Generalitat en matèria de medi ambient d’acord amb l’Estatut d’autonomia de 1979.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia