Direcció General de Comunicació

interior

El Govern reestructura el Departament d'Interior

query_builder   1 març 2011 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern reestructura el Departament d'Interior

  • Es crea la nova Direcció General d’Administració de Seguretat de la que depenen la Subdirecció General de Seguretat Interior, la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, la Subdirecció General d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives i el Gabinet de Seguretat
El Govern ha aprovat avui el decret que defineix la nova reestructuració del Departament d'Interior. Aquesta reorganització recull les competències de nou atorgades en matèria d’espectacles públics i activitats recreatives, i contempla la necessitat d’organitzar, a nivell departamental, les competències de seguretat que no estan residenciades en altres unitats directives del Departament, de manera puntual, mentre no es desenvolupin totes les estructures orgàniques dels departaments de la Generalitat.
 
Així doncs, el departament d’Interior s’estructura en els òrgans següents:
 
a) Secretaria General
b) Direcció General de la Policia.
c) Direcció General de Protecció Civil.
d) Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.
e) Direcció General d’Administració de Seguretat.
 
Resten adscrits al Departament d’Interior, mitjançant la Secretaria General, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya i el Servei Català de Trànsit.
 
Amb la finalitat de garantir una prestació de serveis més eficaç i eficient dins la complexa estructura del departament d’Interior, es crea la Direcció General d’Administració de Seguretat com una nova estructura orgànica funcional i operativa, adaptada a les necessitats reals, actuals i futures del conjunt dels serveis.
 
La nova Direcció General d’Administració de Seguretat té, entre d’altres, les següents funcions:
 
-          Planificar i impulsar les polítiques públiques en matèria de seguretat interior i d’espectacles públics i activitats recreatives.
-          Establir i mantenir les relacions necessàries en matèria de seguretat amb els òrgans corresponents d'altres administracions, institucions, organitzacions públiques i privades i dels agents socials.
-          Coordinar la tècnica operativa de les policies locals de Catalunya.
-          Definir les polítiques de coordinació i integració dels serveis de seguretat privada en el sistema de seguretat pública.
-          Proposar i desenvolupar els sistemes d'informació i telecomunicacions en l'àmbit de la seguretat interior i de les policies locals.
-          Les funcions que el Decret 243/2007, de 6 de novembre, atribueix al Programa de Seguretat Contra la Violència Masclista, les quals es desenvolupen a través dels òrgans i unitats que depenen d’aquesta unitat directiva.
-          Elaborar i preparar per a la seva tramitació, les disposicions generals i la resta de normes reglamentàries en matèria de seguretat interior i d’espectacles públics i activitats recreatives.
-          Elaborar estudis i anàlisis d’interès per al desenvolupament de les polítiques de seguretat.
-          Coordinar i supervisar les actuacions relatives a la seguretat privada, a la protecció de la seguretat ciutadana, al control de la violència en els espectacles esportius i en la lluita contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport
-          Coordinar i supervisar les actuacions relatives a l’ús dels dispositius de videovigilància del cos de mossos d’esquadra i de les policies locals, així com el control de l’exercici dels drets de reunió i manifestació.
-          Donar suport al Consell de Seguretat de Catalunya i d’altres òrgans del sistema de seguretat pública de Catalunya.
-          Les funcions previstes a l’article 42.1 del Decret 243/2007, de 6 de novembre, pel que fa a l’àmbit d’espectacles públics i activitats recreatives.
-          Totes aquelles altres funcions que li delegui la persona titular del Departament o que li atribueixi la normativa vigent.
 
De la Direcció General d’Administració de Seguretat depenen els següents centres directius i òrgans actius:
 
a) Subdirecció General de Seguretat Interior.
b) Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.
c) Subdirecció General d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives.
d) Gabinet de Seguretat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia