La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat la importància de la Llei d’Educació de Catalunya com el marc institucional que ha de permetre tirar endavant polítiques d’ampli suport parlamentari. La titular d’Ensenyament ha posat com a exemple d’aquesta realitat dos projectes recentment aprovats pel Govern referents a la formació professional.
 
El primer d’ells és el decret de reordenació de la FP, que ha de permetre reforçar i millorar aquests ensenyaments. En segon lloc, el comandament únic de formació professional que va sorgir fruit, segons la consellera Rigau, “de la bona relació entre els dos departaments d’Empresa i Ensenyament i que permetia fer un desencallament de la qüestió”. La consellera ha fet aquestes reflexions durant el Ple del Parlament, on ha respost a dues preguntes de grups parlamentaris.
 
Segons la consellera d’Ensenyament, “tant pel nou model de coordinació entre empresa i educació com per aquest mateix decret, és en aquest marc institucional que ens vam dotar amb la LEC que ens permet fer polítiques amb un ample suport parlamentari, que el que és desitjable és que qui ha facilitat aquest suport s’hi pugui també reconèixer”.
 
És també la LEC i la coincidència dels principals objectius el que ha permès tirar endavant el decret de formació professional, un decret que ha definit com de “continuïtat i situacional”, i que vol donar resposta a la necessitat del país d’activar l’economia i la formació dels ciutadans.
 
La consellera ha declarat tenir confiança i optimisme per plantejar els principals reptes educatius. En aquest sentit, ha remarcat l’ofensiva de país contra el fracàs escolar com a gran objectiu en matèria educativa.
 
 
9 de març de 2011