Direcció General de Comunicació

Regadiu

El Govern impulsa els regadius del Garrigues Sud i de la Conca de Tremp

query_builder   15 març 2011 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa els regadius del Garrigues Sud i de la Conca de Tremp

 
  • L’Executiu ha aprovat dos acords que representen el final del projecte del Garrigues Sud i l’inici de l’ampliació i modernització del regadiu de la Conca de Tremp
  • Les obres dela quarta etapa del Garrigues Sud, amb un cost que supera els 67 milions d’euros, beneficiarà 250 regants
  • Pel que fa a les obres previstes a la Conca de Tremp, tenen un import total de gairebé 69 milions d’euros i beneficiaran 966 propietaris
 
El Govern ha aprovat avui els acords per tirar endavant les obres d’execució del projecte de la quarta etapa de la fase 6 del regadiu Garrigues Sud, als termes municipals de Juncosa, Bellaguarda i els Torms, i el projecte d’ampliació i modernització del regadiu de la Conca de Tremp.
 
El projecte de regadiu Garrigues Sud, etapa IV, té el seu àmbit d’actuació a la part alta més allunyada de la Plana d’Urgell i de la Vall del Segre, on el sector agrari és el més important. Aquestes s’han adjudicat a través de REGSA per un import de 20.744.917 milions d’euros i beneficia uns 250 regants. L’import total de l’actuació de l’etapa IV puja a 67,41 milions d’euros.
 
Cal dir que les anteriors tres etapes del projecte ja han transformat en reg 5.165 hectàrees i que, actualment, s’estan executant les obres de les 5.500 hectàrees de l’etapa IV, de la qual ja han entrat en servei unes 3.735 hectàrees. Ara queden per completar les 1.764 restants d’aquest nou acord. A més, es preveu que en el futur es pugui ampliar el reg als termes municipals de la Pobla de Cérvoles i d’Ulldemolins.
 
El projecte comprèn, entre altres actuacions, l’ampliació d’una estació de bombament; tres embassaments de regulació -amb una capacitat total d’emmagatzematge de 157.938 metres cúbics d’aigua-; la infraestructura per a la distribució secundària que preveu l’execució de 96 hidrants i el traçat de canonades que connectaran cada embassament; la infraestructura de distribució terciària, que comprèn l’execució de 296.616 metres de canonades, i la construcció de 724 preses d’aigua a peu de finca.
 
 
Projecte d’ampliació i modernització del regadiu de la Conca de Tremp
 
El projecte d’ampliació i modernització del regadiu de la Conca de Tremp, que capta l’aigua de l’embassament de Sant Antoni, al riu Noguera Pallaresa, té un àrea regable que s’estén sobre una superfície de 4.508 hectàrees, amb una dotació de 6.460 m3/hectàrea i any per a conreus de farratges, cereals i fruiters. En aquest sentit, el Govern promou la modernització ampliació i consolidació del reg d’una zona situada a la comarca del Pallars Jussà, que per la seva ubicació i per les seves característiques agronòmiques i edafològiques, -la composició i naturalesa del sòl- és molt apta per al reg. Actualment, el regadiu existent és un regadiu tradicional, amb sèquies i canals en estat molt deteriorat i amb erosions importants que són causa de filtracions amb les consegüents pèrdues de cabals. Les obres de la captació i impulsió s’han adjudicat, a través de REGSA, per un import de 6.837.320 euros i beneficiaran, quan s’acabin totes les actuacions, 966 propietaris. L’import previst per a tota l’actuació és de 68,8 milions d’euros.
 
Les obres projectades comporten la modernització, l’ampliació i la consolidació de la zona regable en els termes municipals de Castell de Mur, Gavet de la Conca, Llimiana, Talarn, i Tremp, mitjançant la transformació del reg actual per gravetat a un sistema de reg a pressió amb la xarxa pressuritzada.
 
Les obres a executar en aquest projecte afecten terrenys dels termes municipals de Talarn i de Tremp i comporten la captació a la presa de Talarn i la construcció de 54 metres de canonada fins a l’edifici on hi ha la canonada de transport de l’aigua que regarà les terres ubicades al marge dret i esquerre del riu Noguera Pallaresa.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia