Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova un pla pilot per promoure la convivència als barris de l'Hospitalet amb més immigració estrangera

query_builder   15 març 2011 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un pla pilot per promoure la convivència als barris de l'Hospitalet amb més immigració estrangera

  • En virtut d’un acord entre la Generalitat, el Govern espanyol i l’Ajuntament, aportarà 580.000 euros per a actuacions a Collblanc-la Torrassa, la Florida-les Planes, i Pubilla Cases-Can Serra
 
El Govern ha aprovat avui un pla pilot d’actuació integral als barris de l’Hospitalet de Llobregat que concentren més immigració d’origen estranger amb l’objectiu de promoure la convivència i reforçar la cohesió social. El pla s’aplicarà als barris de Collblanc-la Torrassa, la Florida-les Planes, i Pubilla Cases-Can Serra.
 
El Consell Executiu ha autoritzat el Departament de Benestar Social i Família a atorgar aquest 2011 una subvenció de 580.482 euros a l’Ajuntament de l’Hospitalet per desenvolupar programes i accions adreçades a promoure la convivència a les escales de veïns, acostar la població autòctona i la nouvinguda, prevenir conflictes i assolir una adequada interrelació entre persones d’orígens culturals diferents.
 
En concret, el pla pilot treballarà tres eixos: el diagnòstic i la millora de les necessitats individuals; l’acollida i la formació d’entorn; i la dinamització cultural i esportiva. A la pràctica, l’esforç permetrà, per exemple, fomentar bones pràctiques de civisme a l’entorn veïnal, acompanyar i derivar les persones amb importants dèficits de formació i de coneixement del municipi, o facilitar l’ús esportiu i constructiu de l’espai públic entre els joves.
 
La mesura s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través del Departament de Benestar Social i Família, i el Ministeri de Treball i Immigració i que està cofinançat pel Fons Europeu per a la Integració de nacionals a tercers països. Enguany també es duu a terme en barris de Badalona, Terrassa, Salt, i el Vendrell, amb una inversió global de 2,5 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia