Direcció General de Comunicació

El Govern acorda presentar al Parlament una proposta de Pla de racionalització de la despesa dels òrgans estatutaris i consultius

query_builder   15 març 2011 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern acorda presentar al Parlament una proposta de Pla de racionalització de la despesa dels òrgans estatutaris i consultius

  • El Pla haurà de comportar una reducció de la despesa aprovada al pressupost prorrogat de 2010
 
El Govern de la Generalitat ha acordat presentar al Parlament de Catalunya una proposta de Pla de racionalització i austeritat de la despesa 2011 dels òrgans estatutaris i consultius de la Generalitat. Si el Parlament es pronuncia a favor de la proposta del Govern, aquests òrgans hauran de presentar, en el termini d’un mes a partir de la data d’aprovació, un pla d’estalvi que inclogui, entre d’altres partides, la reducció de la despesa del capítol 1 i de personal. El pla hauria de permetre disminuir la despesa aprovada al pressupost prorrogat de 2010.
 
Els òrgans estatutaris i consultius que haurien de presentar el pla són el Consell de Garanties Estatutàries; el Síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes.
 
L’actual context pressupostari i financer exigeix l’adopció de mesures restrictives en l’execució de la despesa inclosa als pressupostos de la Generalitat per tal d'assegurar que no es vulnerin els objectius d'estabilitat pressupostària. Les mesures d’ajustos i reducció de la despesa s'han d'aplicar igualment per part dels òrgans estatutaris i consultius de la Generalitat de Catalunya, que gaudeixen d'autonomia orgànica i funcional i que es recullen a la Llei de pressupostos com a secció diferenciada.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia